Akıllı TelefonAndroidAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

Apple 5G modem için savaş baltalarını gömmeye karar verdi!

Apple zor bir dönemden geçiyor. Temmuz ayına göre %45 değer kaybeden üretici iPhone tarafında da halen istenen ve hedeflenen noktaya gelebilmiş değil. Sürekli düşen iPhone satışlarına dur diyemeyen Tim Cook‘un şirketteki geleceği tartışılırken bizce asıl tartışılması gerekenin Apple tasarım baş mühendisi Steve Ive diye düşünüyoruz. Zira şirketin tasarım ve gelecek politikasını belirleyen asıl kafanın kendisi olduğunu belirtmek gerekiyor. Tim Cook ile Steve Ive arasında nasıl bir iş ilişkisi olduğunu bilemiyoruz ama biz aralarındaki statünün pek patron çalışan ilişkisi gibi olacağını da düşünmüyoruz. Steve yapar Tim onaylar gibi bir durum olabilir. Apple 5G ile ilgili henüz net bir açıklama yapmış değil ve anladığımız kadarıyla da 2019 yılında tanıtılacak iPhone’larda 5G desteği olmayacak.

“Kardeş sitelerimiz SamsungBurada.Net,  HuaweiBurada.Net ve OppoBurada.Net adreslerine de girmenizi sizden rica ediyoruz…”

Apple 5G modem için Samsung’un kapısını çalacak!

Apple diğer üreticiler gibi iPhone 5G gibi bir model üretir mi bilemiyoruz ama Appel’ın yaptığı açıklamalardan anlaşılan tüm iPhone modellerinde yerleşik 5G modem olacağı yönündeydi. Buradan da çıkan sonuç Apple‘ın 2019 yılında 5G olayına girmeyeceği yönünde. Ünlü analist Ming-Chu Kuo yaptığı öngörüde Apple‘ın 5G modem donanımı için sadece Qualcomm ile değil Samsung ile de çalışacağını belirtiyor.

Samsung ile çalışmak istemeyen ve bu noktada hem TSMC‘ye hem de BOE markasına ciddi yatırım yapan Apple’ın dönüp dolaşıp yine Samsung‘un kapısını çalması ise sanırız Samsung‘un büyüklüğünün göstergesi diye düşünüyoruz…

HTC 5G akıllı telefon üzerinde çalışıyor! İlk bilgiler geldi

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu