Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Apple Karıştı! Firma İçerisinde İsyan Bayrakları Açıldı!


Apple’da işler karışmaya başladı. Apple hissedarları Tim Cook’un 99 milyon dolarlık ikramiye almasını istemiyor. Peki, neden?

Cupertinolu teknoloji devi geçtiğimiz yıl dev bir büyüme yaşayarak ilkleri imza atmış ve rekorları kırmıştı. iPhone 13 serisi ile başarıdan başarıya imza atan teknoloji devinde her şey yolunda gibi görünüyordu. Ancak bugün gelen haberler Apple‘ın kendi içerisinde karışıklık çıktığını gösteriyor. Bazı Apple çalışanları gizlice sendika kurmayı planlarken, CEO Tim Cook’a 99 milyon dolarlık hisse senedi ikramiyesi ödenecek. Ancak Cupertino devinin bazı hissedarları böyle bir ödemeye karşı çıkıyor.

Apple para yüzünden karıştı!

Kaynak, etkili yatırımcılardan oluşan bir danışma grubunun, hissedarları geçen yıl Tim Cook’a verilen 99 milyon dolarlık ödül paketine karşı oy kullanmaya çağırdığını söyledi. Danışmanlık firması Kurumsal Hissedar Hizmetleri (ISS), hissedarlara yazdığı bir mektupta, 2021’de Cook’un hisse ödülünün biçimi ve boyutu hakkında ciddi endişeleri olduğunu belirtti. Ayırca ISS ödülün yarısının performans kriterlerinden yoksun olduğunu da ekledi.

Her ne olursa olsun, Apple’ın başkanına büyük miktarda ödeme yapılmasına karşı yapılan oylamanın sonuçları tamamen tavsiye niteliğinde olacak. Cupertinolu firmanın yönetim kurulu bunu dikkate almak zorunda kalmayacak. Yani Tim Cook hak ettiği 99 milyon dolarlık ikramiyesini alacak.

Tim Cookapple

Steve Jobs’tan sonra firmanın şahlanmasını sağlayan Tim Cook bu ödülü çoktan hak etti. Steve Jobs’ın başarısını katlayan ancak hala yetersiz bulunan Tim Cook oldukça başarılı bir iş adamı. Pazarlama ve satış konusunda kim ne derse desin Steve Jobs’ın bir adım önünde yer alıyor. Bunu satış rakamları da açıkça gösteriyor. Ancak Steve Jobs’taki inovasyon tutkusu maalesef ki Tim Cook’ta yok. İş tamamen para.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu