Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Apple Baş Tasarımcısı Johny Ive’ı neden hiç özlemeyeceğiz!

Yüzyılın dehası Steve Jobs’ın “Apple’ın ruhu” dediği Johny Ive Apple‘dan ayrıldığını resmen duyurdu. 29.06.2019 Tarihi itibariyle halen organizasyon şemasında Tasarım Şefi görevinde bulunan Jonathan Ive gelecek planlarında kendi şirketi kurmak olduğunu dile getirerek Apple’a veda etti. Apple tarafından yapılan açıklama ise Apple’ı bilen ve firmanın mantığını anlayan bizlere olduka ilginç geldi. Apple CEO‘su Tim Cook yaptığı duyuruda Ive’ın iPhone tasarımlarına can verecek ekibin başında olacağını duyurdu. Bu Apple‘ın dışarıdan tasarım satın alması anlamına geliyor ve bu da Apple’ın en başından beri kurulum vizyonuna ters bir durum.

Jony Ive
Jony Ive

Johny Ive tasarımlarının en kötüleri

Ive, 27 yıl boyunca Apple’da çalıştı ve Steve Jobs’ın ölümü kendisini ciddi anlamda sarstı. “Tim Cook ile anlaşamıyor” iddiaları da ortada dolaştı ve Ive şirketten ayrıldı. 27 yıllık çalışma hayatında Jonthan Ive’ın yaptığı en kötü tasarımları sizler için bir araya getirdik.

İlk tasarım gördüğünüz üzere S-Pen teknolojisinin iPad’e konuş şekli

Şarj konnektörünü aşağıya koyarak şarj olurken PC kullanımının önüne geçmek de yapılan en saçma tasarımlardan birisi.

iPad Hi-Fi ses sistemi de taşınabilirlik için yapılmış olsa da o yıllarda hem taşınabilirlikten uzak hem de 900 dolarlık fiyatı ile el yakıyordu.

Pippin adı verilen bu oyun konsolu da sadece 1 yıl üretilen ve inanılmaz gereksiz bir tasarımsal üründü.

Mac G4 Cube ismi verilen bu kasa, kübik ve cam tasarımı ile oldukça iddialı görünse de Jonathan Ive bu kasaya fan koymayarak PC’nin sıcaktan thermal throttling girmesine sebep olmuştur. Bu ürün de 1 sene sonra bu kasa yapısından vazgeçmişti.

Bu örnekleri artırabiliriz ama birçok kişi Jonathan Ive’e bir teknoloji tasarım gurusu olarak bakmıştı. Bizse kendisini her zaman yanlışlar yapan ve bundan da ders almayan biri olarak gördük. Bugün iPhone tasarımları sektörün ve endüstriyel tasarımın gerisinde kaldıysa bunda kendisinin büyük bir payı vardır. Belki Apple’dan ayrılınca kendisi mobil dünyada başka neler var diye etrafına bakabilir ve tasarımsal devrimi de böylece görebilir…

https://www.teknoburada.net/2019/06/29/trump-acikladi-huawei-ve-amerika-arasindaki-sorunlar-cozuldu/

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu