AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

iPhone satamayan Apple parayı bakın nereden kazandı?

Apple, 2020’nin ilk çeyreğine ilişkin finansal raporlarını yayınladı. iPhone satamayan Apple bakın parayı nereden kırmış?

Koronavirüs tüm dünyayı etkisi altına aldığı gibi teknoloji firmalarının satışlarını da baltalamıştı. İnsanlar işlerinden uzaklaştığı bu dönemde finansal sıkıntılar çekmeye başlamıştı. Bu yüzden de telefon, tablet ve bilgisayar gibi ürünlerin satışları bir hayli azalmıştı. Apple da düşen satışlardan nasibini aldığını açıkladı. 2020’nin ilk çeyreğinde iPhone satamayan Cupertinolu firma, bu zararını servislerinden çıkarmış gibi görünüyor.

iPhone satamıyorsak servis satalım

Apple’ın açıkladığı 2020’nin ilk çeyrek raporuna göre; 2020’nin ilk çeyreğinde firma 58.3 milyar dolar gelir elde etmiş. 2019’un aynı dönemine göre sadece yüzde 1′lik artış yaşayan teknoloji devi, yıllık bazda yüzde 3.11 düşüş ile 11.2 milyar dolar net gelir elde ettiğini belirtiyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Tim Cook; 2020’nin ilk çeyreğinde 13.3 milyar dolar tutarında hizmet geliri elde ettiklerini ve bu gelirin firma tarihinin en büyük geliri olduğunu belirtiyor. Oyun sektörüne Arcade ve dizi sektörüne de TV+ ile giriş yapan firma Müzik ve iCloud yani bulut servisleri sayesinde düşen iPhone satışlarını toplamışa benziyor.

Tim Cook ayrıca; Yeni iPad Pro, 16 inç MacBook Pro, MacBook Air ve iPhone SE 2020 modellerinin koronavirüse rağmen beklentileri aşan bir ilgi ile karşılandığını da belirtiyor. Peki, Apple’ın diğer ürün gamlarındaki satışları bu çeyrekte nasıl şekillendi?

Cupertinolu firma 2020’nin ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7‘lik düşüş ile sadece 29 milyar dolarlık iPhone geliri elde edebildi. Mac satışlarında ise geçen yıl 5.5 milyar dolar gelir elde eden firma bu yıl 5.4 milyar dolar gelir sağladı. iPad satışlarında ise 5 milyon dolar düşüş ile 4.4 milyar dolar gelir elde edildi.

Apple

Hizmet geliri konusunda yüzde 15’lik artış sağlayan Cupertinolu firma, bu çeyreği rakiplerine göre çok daha az yara alarak kapatmış durumda. 2020’nin ikinci çeyreğinde de COVID-19 salgını devam edeceği için satışlarda yine düşüş yaşanabilir. Bu yüzden Apple’dan yeni servisler gelebilir. Haziran ayında salgın yüzünden online olarak düzenlenecek olan WWDC 20 etkinliğinde bakalım bizleri neler karşılayacak?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu