AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Yeni iPad Pro bilgisayar pazarına gözünü dikerek geldi!

Apple, yeni iPad Pro modeli ile sessiz sedasız karşımıza çıktı. Apple, bu sefer gerçekten bilgisayara olan bağımlılığı azaltacak.

Tablet sektörünün yaklaşık 6-7 yıldır lideri olan Apple, rakipsizliğin rehavetine kapılmayıp her yıl üzerine koyup karşımıza çıkmıştı. Apple’ın gelmiş geçmiş en iyi ürünü olan iPad Pro ailesi ile PC’lerin yerinin alınacağı söylenmişti. Ancak mouse desteğinin olmaması ve Lightning’e olan bağlılık yüzünden bu gerçekleşmemişti.

iPad‘i iOS’ten ayıran ve iPadOS ile karşımıza çıkan Apple, Bluetooth mouse desteğini sunmayı başarmıştı. Artık tüm eksiklikler giderilmişti. Peki, sırada ne vardı? Apple yine durmadı ve sessiz sedasız, dünyanın en iyi tableti yeni iPad Pro ile karşımıza çıktı. Gücünü Apple A12Z Bionic yonga setinden alan tablette minimumda 4 GB RAM‘in kullanılacağı söyleniyor. 24 Mart tarihinde Türkiye’de 6.399 TL’den başlayan fiyatlar ile satışa sunulacak olan bu model, kutusundan iPadOS 13.4 sürümü ile çıkacak.

Tabletin arka bölümünde 12 Megapiksel f/1.8 diyafram + 10 Megapiksel 125 derece ultra geniş açılı f/2.4 diyaframlı kamera yer alıyor. Bu kamerada yer alan LiDAR tarayıcı sayesinde arttırılmış gerçeklik (AR) konusunda devrimsel adımlar atılıyor. 2. nesil Apple Pencil desteğinin yanı sıra Magic Keyboard ve Smart Keyboard Folio destekli aksesuarı ile gelen bu tablet, aksesuar fiyatı konusunda kullancıları üzmekle kalmayıp ağlatıyor.

iPad Pro

Eğer tableti MacBook‘a çeviren bu aksesuarı satın almak isterseniz; 2.299 TL‘yi gözden çıkarmanız gerekiyor. 12.9 inçlik sürümü için ise bu aksesuarın fiyatı 2.699 TL olarak belirlenmiş durumda. Aksesuardan voleyi vuran Apple’ın, bu yüksek fiyatı ile PC’leri hedef alması en azından Türkiye’de çok zor. Diyelim ki 11 inç model + bu aksesuarı alıp PC deneyimi yaşamak istediniz. O zaman 8.698 TL‘yi gözden çıkarmanız gerekiyor. Bu fiyata çıkacaksanız gidin MacBook Air alın daha karlı çıkarsınız.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu