Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerOPPO

OPPO’nun Geri Çekilebilir Kameralı Telefonu Gelecekten Geliyor

OPPO gelecekten gelen geri çekilebilir kameralı telefonu karşımıza çıkardı. OPPO’nun yeni kamera teknolojisi çığır açacak.

OPPO, INNO DAY 2021 konferansında geri çekilebilir kameralı telefonu resmen duyurdu. OPPO’nun zamanın ötesinde gelişmeler açıkladığı etkinlikte son olarak katlanabilir telefon Find N sahne alacak.

Öncelikle OPPO’nun açıkladığı geri çekilir kameranın teknik özelliklerinden söz edelim. Kamera, 1.56 inç büyüklüğünde ve 50 megapiksel çözünürlüğe sahip Sony IMX766 sensör kullanıyor. Geri çekilebilir lens, 52 mm eşdeğer odak uzunluğuna, 2x optik yakınlaştırmaya ve optik görüntü sabitleme özelliğine sahip.

Açılır vaziyette olan kameranın yuvasına geri çekilmesi sadece 0.6 saniye sürüyor. Öte yandan kamera suya karşı dirençli bir yapıda. Yine düşmeye karşı da hassas bir yapı sunuyor. Düşme algılandığında kamera otomatik olarak yuvasına çekiliyor.

OPPO, yeni nesil kamera teknolojisinin nasıl çalıştığını gözler önüne seren bir de resmi video yayınladı. Video, böyle bir kamera kullanıldığında portre modunun doğal optik etkisi ve uzun mesafelerde çekim yapma yeteneğini öne çıkarıyor. Sonuç olarak üreticilerin genellikle çözünürlük ve optik yakınlaştırma arasında seçim yapması gerekiyor, ancak OPPO yeni kamera teknolojisinde bu ikisini bir arada sunuyor.

Öte yandan geri çekilebilir kamera gerçek anlamda optik zoom yapılabilmesine olanak sağlayacak. Artık uzakları görmek için pahalı periskop kameralara ihtiyaç olmayacak.

OPPO ne yazık ki kamera teknolojinin son kullanıcı ile ne zaman buluşacağı hakkında açıklamada bulunmadı. Yakın zamanda ortaya çıkacak haberlerle birlikte geri çekilebilir kameranın OPPO Find X4 serisinde yer alıp almayacağı netlik kazanacaktır.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu