Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriGündemiPhoneMobiroller

iPhone 14 Hayat Kurtardı! Apple Bu Özellikleri Boşuna Koymadı!

Sağlık ve yaşam konusunda öne çıkan Apple, iPhone 14 serisindeki yenilikleri ile hayat kurtarmaya başladı. İşte detaylar.

Apple akıllı saatler, diğer şeylerin yanı sıra, bazen yetenekleri sayesinde hayat kurtarmasıyla öne çıkıyor. Apple bu sağlık ve yaşam özelliklerini ilk Apple Watch modellerinde kullanmıştı. Ancak firma bu özelliklerin bir bölümünü de iPhone 14 ailesinde kullanıcılara sundu.

Gelen haberlere göregöre, iPhone 14, bir SOS sinyali ve kaza tespit fonksiyonu göndermek için uydu iletişim teknolojisi sayesinde iki kişinin hayatını kurtardı. Kaliforniya’daki Angeles Ulusal Ormanı’ndaki 90 metrelik bir uçurumdan iki kişilik bir araba düştü.

İnsanlardan birinin iPhone 14’ü önce kazaya tepki gösterdi ve ardından düzenli hücresel iletişim olmadığında uydu üzerinden bir SOS sinyali gönderdi. Montrose arama kurtarma ekibi, iPhone 14’ün acil durum uydu servisinin “kurbanların tam enlemini ve boylamını” sağlamak için kullanıldığını doğruladı.

iphone 14 Plus

Bu tip hayati özelliklerin iPhone’larda yer almasının elbet bir sebebi olmalıydı. Ne zaman kullanacağız dediğimiz bu özellikler bu tip olaylarda kendini gösteriyor ve insan hayatını kurtarmayı başarıyor. Apple’ın sağlık ve yaşam konusundaki bu girişimlerini takdir etmek ve şapka çıkarmak gerekiyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu