Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerOnePlus

OnePlus 9 Pro İçin Milyonlar Sıraya Girdi!

OnePlus 9 Pro ve OnePlus 9 için artık gün sayıyor. Üç gün sonra tanıtılacak telefonara görünen o ki yoğun bir ilgi gösterilecek.

OnePlus 9 serisi telefonlar 23 Mart tarihinde resmiyet kazanacak. Birçok ülkede görücüye çıkacak telefonlar 24 Mart tarihi itibariyle ön sipariş almaya başlayacak. 30 Mart’ta geldiğimizde ise telefonlar hem çevrimiçi hem de fiziksel mağazalarda raflarda yerini alacak. Bu kısa bilgilendirmenin ardından OnePlus 9 Pro ve OnePlus 9’a olan ilgiye dair gelişmeye geçelim.

OnePlus 9 Pro ve OnePlus 9’a Yoğun İlgi

OnePlus 9 serisi telefonlar için bahsettiğimiz satış takvimi Çin için de geçerli olacak. Burada farklı olarak telefonlar için rezervasyon süreci başladı ve OnePlus 9 serisine inanılmaz bir ilgi var. Şu an itibariyle 2 milyondan fazla kişi kamera paketinde Hasselblad markasını taşıyacak telefonlar için ön talepte bulundu bile. Lansmana doğru sayının 3 milyonu bulabileceğinden söz ediliyor.

OnePlus 9 serisi sonrası telefonlarda çok önemli iki eksikliğin giderileceğini söyleyebiliriz. Bunlardan ilki kamera birimi. Hasselblad ortaklığında geliştirilen kameranın renk doğrulu noktasında epey geliştirildiği ve geniş açılı çekimlerde detay kaybının neredeyse olmayacağı bildiriliyor. Bir diğer önemli gelişme ise arayüz seviyesinde olacak. OnePlus 9 serisi Çin’de OPPO’nun ColorOS arayüzüyle çıkış yapacak. Global sürüm için henüz bu yönde bir açıklama gelmiş değil.

OnePlus 9 serisine 5nm üretim sürecine sahip sekiz çekirdekli Snapdragon 888 işlemcisi güç verecek. LPDDR5 ve UFS 3.1 bellek teknolojilerinin eşlik edeceği telefonlar yeni bir soğutma sistemiyle oyun tarafında daha iyi bir performans ortaya koyacak.  Telefonlarda çift stereo hoparlörün de daha iyi olacağı belirtildi.

OnePlus9 Pro modelinde 2K çözünürlüğünde 120Hz tarama hızına sahip 10 bit LTPO esnek AMOLED ekran göreceğiz. 8 Pro modeline göre kavis eğriliğinde azalma yaşanacak. Bunun yanı sıra ekran tarama hızı seviyesi 1Hz ile 120Hz arasında uyarlanabilir olacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu