Akıllı TelefonAppleGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhone

Çinliler iPhone 15 Serisini Daha İyi Koşullarda Üretecek

Yeni bir rapora göre iPhone 15 serisi daha iyi koşullarda üretilecek. Foxconn, çalışanları için yaşam ve çalışma koşullarını iyileştiriyor.

Foxconn, ağustos ayında yapılması planlanan iPhone 15 ailesi için seri üretime başlamaya hazırlanıyor. Üretim hatlarının modernizasyonu gibi tamamen teknik eğitime ek olarak, Foxconn bu sefer çalışanlarıyla ilgili koşulları önemli ölçüde iyileştirecek. Hatırlayalım geçen yıl, COVID-19 salgını kısıtlamaları nedeniyle, şirketin fabrikalarındaki işçiler korkunç koşullara yerleştirildi ve sonunda protestolara ve üretim gecikmelerine yol açtı.

Apple, Foxconn’un en büyük müşterisi konumunda ve ikili arasındaki işbirliği, yeni iPhone’ların piyasaya sürüldüğü yaz sonunda zirveye ulaşır. Foxconn, standart olarak seri üretimden dört ay önce üretim hatlarını iyileştiri ve yeniler. Ayrıca ağustos ayına kadar, üretim kapasitelerinin %80’ini hazır hale getirilir ve geri kalan %20’lik kısım beklenmedik talep artışları için bekletilir. Ancak bu yıl bu yeterli olmayacağa benziyor, bu seneple şirket üretimi artırmak için önemli adımlar atıyor.

iPhone 15 serisi

Foxconn, işe alımlara büyük yatırım yapmanın yanı sıra, çalışanlarının yaşam koşullarını iyileştirmek için de çalışıyor. Şirket, dolgun ikramiyeler vermenin yanı sıra yatakhaneleri, kafeteryaları ve diğer tesisleri iyileştiriyor.

Foxconn, rekabetçi ücretler ve iyileştirilmiş yaşam koşulları sağlayarak iPhone 15 serisinin başarısına ve çalışanlarının koşullarını gözettiğini gösteriyor. Aslına bakarsanız Foxconn, bu iyileştirmeleri daha önceki tepkiler ve Apple’ın halkla ilişkiler konusundaki hassasiyetlerini de göz önünde bulunduruyor. Ancak teknoloji şirketleri her zaman için kendilerini melek olarak sunarken, işin kirli kısmından başkaları sorumlu tutulur. Apple örneğinde bu rolü Foxconn üstlenmiş durumda.

Foxconn, kötü çalışma koşulları ve ücretleri nedeniyle uzun süredir gündemde olan bir üretici. Hatta bu sorunlar nedeniyle Zhengzhou tesisinde isyanlar bile çıktı. Yapılan iyileştirmelerle hem olası üretim sorunlarının önüne geçilmesi hem de firma imajının yenilenmesi amaçlanıyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu