Akıllı TelefonGüncel Teknoloji HaberleriHuawei

Huawei Üçe Katlanabilen Akıllı Telefon İle Fark Yaratacak

Yeni bir rapora göre Huawei üçe katlanabilen akıllı telefonu bu yıl piyasaya sürecek. Peki merak edilen telefonun görünümü nasıl olacak.

Katlanabilir telefon pazarının fark yaratan isimlerinden Huawei‘in üçe katlanabilen ekranlı akıllı telefonunun patenti ortaya çıktı. Huawei markasının üçe katlanabilen akıllı telefonu ne zaman tanıtacağı henüz bilinmiyor ancak patent, telefonun tasarımına ilişkin bazı ilginç detaylar sunuyor. Ayrıca iddialar üç katlı olacak telefonun bu yılın sonuna kadar piyasaya sürülebileceği yönünde.

Huawei üçe katlanan bir telefon geliştiriyor

Samsung daha önce üçe katlanabilen ekranlı akıllı telefonunu CES etkinliğinde sergilemişti ancak satışa sunmamıştı. Hem Huawei’in hem de Samsung’un 2024’te üçe katlanabilen ekrana sahip telefonları piyasaya sürmek için hazır olduğunu söyleyebiliriz.

ITHome yakın zamanda Huawei’in bu konudaki patentlerini yayınladı. Akıllı telefon katlandığında ” Z ” şeklini alıyor ve cihazda iki farklı menteşe bulunuyor. Üçe katlanan cihazın en kullanışlı yönlerinden biri, ikinci menteşeye bağlanan ekranın dışarı doğru katlanabilmesi ve böylece cihaz katlandığında ekranın üçüncü bölümünün de bir ekran olarak kullanılabilmesi. Flip tarzı katlanabilir cihazlarda ayrıca bir dış ekran bulunurken, arka kameralar ekranda ciddi bir kesinti yaratıyor.

Üçe katlanabilen cihazlar henüz piyasaya sürülmedi, ancak en büyük zorluk tasarım gibi görünüyor, çünkü iki farklı menteşeye sahip bir cihaz karmaşık parçalar içerecek ve oldukça ağır olacaktır. Ancak Huawei‘in patentinde ekranın her parçasının farklı bir kalınlığı var ve bu da ağırlığı azaltıyor.

Bu yıl görünüşe bakılırsa katlanabilir akıllı telefon pazarı açısından çok hareketli geçecek. Şu an için söylentiler kesin olmasa da daha fazla telefon üreticisinin 2024 yılında üçe katlanabilen akıllı telefonları tanıtmasını bekleyebiliriz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu