AMDGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

AMD ve Microsoft İşbirliği İle Ekran Kartlarında Yeni Dönem!

AMD ve Microsoft’un işbirliğiyle geliştirdiği yeni bir teknoloji, AMD ekran kartlarına yeni bir dönem getirdi. İşte detaylar.

Ekran kartı sektöründe adından sıkça bahsettiren AMD, bu sefer makine öğrenimli teknolojisiyle karşımızda. Amerika merkezli iki teknoloji devi kolları sıvayıp geniş bir donanım yelpazesinde, özellikle GPU’larda çalışmak üzere tasarlanmış “TensorFlowDirectML” isimli makine öğrenimi aracı ürettiler. Bu yeni teknoloji, Windows 10 işletim sistemindeki DirectX 12 yonga setli ekran kartları için piyasaya sürüldü.

AMD RDNA2 Ekran Kartlarında, Tensorflow-DirectML ile 4,4 Kata Kadar Performans Artışı!

AMD’nin bu yeni makine öğrenim aracı, AI Benchmark Alpha testlerinde yapay zeka çıkarım performansında ilk 3,7 kata ve genel eğitim puanlarında 4,4 kata kadar performans artışı gösteriyor.

Bu yeni teknoloji AMD Radeon RX 6900 XT ve RX 6600 XT grafik kartları donanımında test edildi. En büyük gelişme, kartların derin öğrenme testlerinde “training” puanlarında göründü. Bu testlerde Tensorflow içermeyen eski sürücülere göre yaklaşık 4.4 kat artış elde etmiş.

amd rdna2

Microsoft bu yeni teknolojiyi şöyle yorumladı: “Dünyanın en büyük zorluklarını çözmek için geniş bir donanım yelpazesinde çalışmak üzere tasarlanmış güçlü ve erişilebilir makine öğrenimi  araçlarına ihtiyacınız var. “Bu GPU hızlandırmalı eğitim, herhangi bir DirectX® 12 uyumlu GPU üzerinde çalışır ve AMD Radeon™  kartları tam olarak desteklenir. Bu, müşterilerimize Radeon grafikleri ve Windows 10 ile cihazlarını kullanarak ML modelleri geliştirme konusunda daha da fazla yetenek sağlar.”

Yukarıda bahsedilen RX 6900 XT ve RX 6600 XT gibi DirectX 12 uyumlu AMD Radeon grafik donanımına sahip olan ve en yeni Radeon Software Adrenalin sürücülerini kullanan bilgisiyar kullanıcıları, TensorFlowDirectML’yi hemen kullanmaya başlayabilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu