Güncel Teknoloji HaberleriIntelMobirollerTeknoloji

Intel ARC Ekran Kartı Serisi, Performansıyla NVIDIA’yı Korkuttu!

Şirketin yakında piyasaya sürmesi beklenen Intel ARC ekran kartı serisi performansıyla ilgi çekiyor. İşte gelişmenin detayları.

Şirketin amiral gemisi Intel ARC Alchemist GPU destekli ekran kartı, Geekbench veritabanında bir kez daha görüldü. Yüksek performanslar sunan çip test örneklerinden biri gibi gözüküyor. Gelin ekran kartının performansına ve özelliklerine bir göz atalım.

Performanstan önce bu amiral gemisinin özelliklerinden bahsedelim. Intel’in yeni ARC ekran kartı, 512 yürütme birimi ve 2.1 GHz hızlandırma saatine sahip. Yüksek performanslar sunması beklenen bu yeni ekran kartı serisi, AMD ve NVIDIA gibi büyük oyunculara karşı rekabet edecek.

Performans testine geçtiğimizde ise bir detay dikkat çekiyor. Geekbench’te listelenen JSON verilerinde bu Intel ekran kartımızın 2.1 GHz saat hızı yerine 1.33 GHz’de çalıştığı ortaya çıktı. Bu örnek kart modeli de kartın maksimum performans potansiyelinin %63’üne sahip.

Intel Arc

1.33 GHz’de çalışmasına rağmen OpenCL performans testinde 65000-69000 civarı bir puan kapan bu Intel ekran kartımız neredeyse RTX 2060 performansına denk geliyor. Bu örnek ekran kartı tam gücünde çalışmamasına rağmen RTX’lere bile göz kırpıyor. Piyasaya sürülen versiyonu ile ekran kartı sektöründe büyük rekabet çıkaracağı kesin.

AMD ve NVIDIA ikilisine rakip olması beklenen ARC serisi, Intel’in ilk yüksek performanslı masaüstü ekran kartları olacak. ARC masaüstü ekran kartlarının 2022’nin 2. çeyreğinde piyasaya sürülmesi bekleniyor ve kartlar şimdiden heyecanları yükseltmeyi başladı. Yeni gelişmeler için takipte kalın.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu