Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 9 çok yakında bizlerle olabilir!

Çinli firmalar ile rekabet içerisine girmek isteyen Apple, ucuz iPhone 9 modeli ile çok yakında karşımıza çıkacak gibi görünüyor.

Cupertino merkezli teknoloji devi Apple, biz yaparız istediğimiz yüksek fiyattan satarız politikasında yumuşatmalar yapmaya başlamıştı. iPhone XR ve iPhone 11 ile başlayan bu uygun fiyat politikasına çok yakında yeni bir modelin ekleneceği ortaya çıktı. Apple‘a yakınlığı ile bilinen analist Ming Chu Kuo, Apple’ın Mart ayında etkinlik düzenleyeceğini iddia etti.

Apple, uzun bir süredir Mart ayı etkinliklerini atlıyordu. Ancak 2020 yılı Apple için çok zorlu geçecek. Çünkü Çinli rakipleri Huawei, OPPO ve Xiaomi bu yıla bomba gibi gelmek için kolları sıvamış durumda. Apple‘ın büyük önem verdiği, sunucularını sırf faaliyet gösterebilmek adına Çin’e taşıyan ayrıca hükumetin tüm yaptırımlarına harfi harfine uyduğu Çin pazarı için ucuz yollu bir iPhone modeli şart görünüyor.

iPhone 9 Apple’a göre uygun fiyatla gelecek

Apple’ın ucuz yollu iPhone modelini Mart ayında düzenleyeceği etkinlikte tanıtma ihtimali rakiplerini düşündüğümüzde çok yüksek. iPhone 8 kasasını elden geçirecek olan Apple, bu modele iPhone 9 adını verecek. 4.7 inç büyüklüğünde ekran ile gelmesi beklenen bu modelde panel tercihi OLED yerine LCD‘den yana yapılacak.

Apple A13 yonga setinden gücünü alması beklenen bu modelde 2 GB RAM‘in yer alacağı söyleniyor. Kamera kurulumunda ise çift kamera yerine iPhone XR‘ın tek kamerası bu modelde kullanılacak. Telefonda ayrıca güvenlik için Face ID yerine Touch ID kullanılacak. 499 dolar bandında olacağı söylenen iPhone 9‘un bu özellikler ile iş yapması çok zor.

iPhone 9

Çinli rakipleri bu fiyat aralığında üçlü hatta dörtlü kamera kurulumu modelleri ile rekabet ediyor. Bu yüzden 2020 yılında 499 dolara tek kameralı telefon satma işi yaş görünüyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu