AppleGüncel Teknoloji HaberleriGündemMobirollerTeknoloji

Araplar Apple’ı Geçti! Apple En Değerli Şirket Değil!

Cupertinolu teknoloji devi Apple artık en değerli firma değil. Araplar Apple’ı değer bakımından geçmeyi başardı. İşte detaylar.

Bu yılın başında Apple, 3 trilyon dolarlık piyasa değeri olan ilk şirket olmayı başarmıştı. Ancak o zamandan beri Apple’ın hissesi düşüyor ve özellikle düşüş son zamanlarda yoğunlaştı. Sonuç olarak, Cupertinolu teknoloji devi gezegendeki en değerli şirket unvanını kaybetti. Arabistan menşeli Suudi Aramco Apple’ı tahtından ederek herkesi şok etti diyebiliriz.

Bloomberg’e göre, ulusal petrol şirketinin piyasa değeri 2.43 trilyon dolardı. Apple’ın ise 2.41 trilyon dolardı. Ajans, 2022’de teknoloji stoklarındaki zayıflığı enflasyon endişelerine ve daha agresif bir ABD Federal Rezerv politikasına bağlıyor.

Tedarik zinciri kısıtlamaları da önemli bir rol oynadı. Aynı zamanda, Suudi Aramco menkul kıymetlerinin fiyatları, artan petrol fiyatları nedeniyle 2022’de neredeyse yüzde 30 arttı. Petrol fiyatlarının fırlaması ile petrol firmaları yine yükselişe geçmeye başladı. Teknoloji devri başlıyor derken hala petrole bağımlı olmak da oldukça düşündürücü.

iPhone 14 ve Apple Watch Series 8
iPhone 13

Apple’ın petrol firmaları karşısında nasıl bir aksiyon alacağı ve gelirlerini artıracağı bilinmiyor. iPhone 14 ailesi ile büyük çaplı yenilik sunup kullanıcıların dikkatini çekmesi gereken Cupertinolu firma, fiyatlarda da ciddi zamlar yapabilir. Bu zamlar sonrası Apple’ın gelirleri doğal olarak artışa geçecektir.

Amazon gibi bir devi de geride bırakan Suudi Aramco’nun elde ettiği başarı uzun soluklu olabilir. Muhtemelen bu kriz sürdüğü sürece petrol firmaları kasalarını doldurmaya devam edecek.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu