Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Apple Store bakıma alındı! Zamlar yolda!!!

Apple, iPhone 12 etkinliği öncesi Apple Store mağazasını bakıma aldı. Bu bakım Türkiye için pek hayırlı olmayacak. Zamlar yolda.

Apple‘ın iPhone 12 etkinliğine sayılı saatler kaldı. Türkiye saati ile 20:00‘da Apple.com üzerinden online olarak düzenlenecek bu etkinlik önesi gelenektendir Apple Store bakıma alındı. Bu Amerikalı ve Avrupalı için yeni ürünlerin yerleştirilmesi olarak algılanıyor. Ancak bu bakım Türkiye için yeni ürünlerin vitrininin hazırlanması değil zam anlamına geliyor.

Apple’ın son kur güncellemesinde dolar 7.00 barajını aşmamıştı. Cupertinolu firma bu bakım sonrası iPhone ve Mac’lere zam yapmasa bile tüm aksesuarlara zam yapacak. Yani iPhone’a silikon kılıf almak istediğinizde 299 TL yerine 339 TL ödeyeceksiniz. Gerçi Apple‘ın sağı solu belli olmaz. Kur dalgalanmalarını affetmeyen firma, iPhone’dan Apple Watch’a kadar tüm ürünlerine zam yapabilir.

Apple Store

Bugün tanıtılacak olan iPhone 12, Avrupa ve Amerika’da yine iPhone 11 fiyatına satılacak olmasına rağmen ülkemizde 1.000 TL ila 1.500 TL ve üzerinde zam alacağını belirtelim. Dün gece 499 dolarlık Xbox One X’in Türkiye fiyatı 1.000 dolardan belirlendi ve konsolun 7.499 TL‘den satışa sunulacağını açıkladılar. Apple da artık kur farkı ve vergileri sert bir şekilde uygulayacak gibi görünüyor.

iPhone kullanmanın “gerçekten” finansal açıdan bir zenginlik belirtisi olacağı günler geldi çattı. 15.000 TL’ye bakalım kimler iPhone 12 Pro Max alacak? Peki, siz bu fiyatlar hakkında ne düşünüyorsunuz? Firmalar kur güncellemek zorunda mı yoksa kar marjını düşürüp fiyatları uygun mu tutmalı?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu