Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 12 Sorun Yaşamaya Başladı! Aman Dikkat!

Apple’ın geçtiğimiz yılın amiral gemisi serisi iPhone 12 modellerinde sorun olduğu ortaya çıktı. Değişim programı yakında başlayabilir.

Apple‘ın yüzü şu sıralar iPhone 13 satışları ile gülmeye devam ediyor. Ancak Cupertinolu teknoloji devinin canını sıkacak bir olay gündeme geldi. Aktarılan bilgilere göre; henüz bilinmeyen sayıda iPhone 12 ve 12 Pro modeli, ses sorunları yaşıyor. Bu modeller  Apple tarafından geri çağrıldı. Ancak geri çağırılan modeller arasında mini ve Pro Max modellerinin yer almadığını belirtelim.

iPhone 12 ses sorunu ile gündemde

Apple’ın resmi olarak yayınladığı açıklamaya göre, Ekim 2020 ile Nisan 2021 arasında piyasaya sürülen 12 ve 12 Pro modellerinde ses sorunu yaşanıyor. Apple, alıcı modülündeki olası bir bileşen arızası nedeniyle 12 ve 12 Pro modellerinin “çok küçük bir yüzdesinde” ses sorunları yaşayabileceğini söyledi. Arızalı telefonlar arama yaparken veya alırken ses çıkarmıyor.

Mydrivers, 12 ve 12 Pro’nun global sürümlerinin kullanıcıları için sorunun diğer bölgelerde ortaya çıkabileceğini belirtiyor. Çin’deki bir Apple yetkilisi, bu sorunu yaşayan tüm kullanıcıların ilgili cihazları için ücretsiz hizmet almak üzere Apple ve servis merkezleriyle iletişime geçebileceklerini söyledi. Bu program, perakende satıştan sonraki iki yıl boyunca etkilenen 12 ve 12 Pro cihazları için geçerli olacak.

iPhone 12 mini

Henüz Türkiye’de başlamayan bu geri çağırma programının yakında ülkemize de sıçrayacağını düşünüyoruz. Eğer telefonunuzda ses sorunu varsa bir süre beklemenizi ve onarım programı başladığında telefonunuzu Apple’a göndermenizde fayda var. Kriz yönetimi konusunda bu zamana kadar başarılı bir performans sergileyen Apple’ın bu sorunu da başarılı bir şekilde çözeceğini ve müşterilerinin yanında olacağını düşünüyoruz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu