AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriIntelMacBookMobirollerTeknoloji

Apple Intel ile bağlarını koparmak için insana yatırım yaptı!

Apple Intel arasında yaşanan gerilim sonunda Apple’a hiç yaptırmayacağı bir iş yaptırdı. Apple bu gerilim sonunda bakın nasıl bir hamle yaptı?

Apple ve Intel arasında inanılmaz sert bir dönem yaşanıyor. Hatta bu öylesine bir noktaya geldi ki; Apple eski düşmanı Qulacomm ile barışarak Intel‘den modem alımını durdurduğunu açıkladı. Bugün ise Apple oldukça önemli bir karar imza atarak ARM da on yıllık bir çalışan kariyeri olan Mike Filippo‘yu işe aldığını duyurdu. Bu isim oldukça önemli zira bu transfer Apple’ın kendi yonga setini geliştirmeye başladığını ya da başlayacağını ortaya koyuyor. Apple Intel arasındaki soğuk savaş aslına bakarsanız Mac PC‘ler ve tedarik sorunları ile başladı.

“Kardeş sitelerimiz SamsungBurada.Net,  HuaweiBurada.Net ve OppoBurada.Net adreslerine de girmenizi sizden rica ediyoruz…”

Apple Intel savaşı Apple’ı ev sahibi yapacak!

Apple Mac bilgisayarlarında Intel‘in Apple‘a özel ürünlerini kullanıyordu ve Intel de bu işlemcileri zaman içinde geciktirdi ve Apple stok sorunları yaşadı. Bundan dolayı ciddi sorun yaşayan Apple kendi yonga setini üretmek için ilk adımı attı ve ARM’dan Mike Filippo‘yu bünyesine kattı. Apple TSMC‘ye de büyük yatırım yaptı ve bildiğiniz üzere telefon ve tabletlerinde kullandığı yonga setlerini de bu tesiste üretiyor.

Bu hareket sonrasında mobil pazarda olmasa da bilgisayar pazarında büyük bir değişim yaşanabilir. Özellikle üretilecek yeni işlemci dışarıya da satılırsa Intel’i daha da zor günler bekleyebilir…

Huawei CEO’su Google’ı 800 milyon kullanıcısı ile tehdit etti!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu