Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerXiaomi

Xiaomi’nin Gerisine Düşen Samsung’da Hareketli Günler Yaşanacak

Samsung zayıf telefon satışları nedeniyle şirket içerisindeki incelemesini daha kapsamlı hale getirdi. İnceleme ağustos sonuna kadar sürecek.

Samsung zayıf seyreden akıllı telefon satışları nedeniyle mobil birimdeki incelemeyi daha kapsamlı bir hale getiriyor. İncelemenin ağustos sonuna kadar uzatılacağı bildirilirken, temel etken olarak Galaxy S21 serisi modellerin düşük satışları gösteriliyor.

Samsung’un her dört ila beş yılda bir gerçekleştirdiği standart kontrolün temmuz ayının sonuna kadar sürmesi gerekiyordu, ancak bir ay daha uzatıldı. Denetimin sonuçlarına bağlı olarak şirket, mobil birim için daha ayrıntılı bir denetim başlatabilir.

Galaxy S21

Galaxy S21 serisindeki düşüş satışların yanında pandemi nedeniyle karşılaşılan tedarik zinciri sıkıntıları ele alınacak. Şirkete yakın kaynaklara göre Galaxy Note 21 serisinin tanıtılmaması bileşen sorununa bağlanıyor.

Samsung özellikle 5G‘li akıllı telefonların zayıf satışları için de derinlemesine bir inceleme gerçekleştirecek. Samsung son verilere göre bu segmentte Apple, OPPO ve Vivo’nun arkasında dördüncü sırada yer alıyor.

Galaxy S21 ailesinin serideki önceki modellere kıyasla çok düşük satışlar elde ettiği kısa süre önce haberlere konu oldu. ilk altı aylık satışlar göz önüne alındığında Galaxy S9 serisinden bu yana elde edilen satışlar şu şekilde:

  • Galaxy S9 serisi: 31. 4 milyon adet
  • Galaxy S10 serisi: 37 milyon adet
  • Galaxy S20 serisi: 16.4 milyon adet
  • Galaxy S21 serisi: 13.7 milyon adet

 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu