Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone SE 3 Satışları Bekleneni Vermedi!


iPhone SE 3 satışları Apple’ın canını sıkmaya devam ediyor. Telefonun satış rakamları pek iyi görünmüyor. Bu çağdışı tasarımı kim alsın ki?

Analistler daha önce yeni iPhone SE 3’ün tam olarak kek gibi satmadığını belirtmişti. Yakın tarihli bir rapor, bu gözlemi doğruluyor ve ABD’deki çeşitli operatörlerden toplanan verilerle destekliyor. iPhone SE 3’ün eski tasarımı, reklam eksikliği ve amiral gemisi akıllı telefonlardan gelen sert rekabet, meselelere yardımcı olmuyor gibi görünüyor. iPhone SE 3 satışları Apple’ın indirim yapmasına neden olabilir.

iPhone SE 3 Satışları Beklentinin Çok Altında

Araştırma firması Wave7 kısa süre önce ABD’deki mağazaları araştırdı ve bulgularını özetledi. iPhone SE 3’e olan talebin “bu yıl önceki iPhone SE’ye göre daha zayıf olduğunu söyledi. Bu bilgi, iPhone SE 3 talebinin Apple’ın beklentilerinden daha düşük olduğunu gösteren daha eski raporların saniyeleri.

Rapor, ankete yanıt veren taşıyıcı temsilcilerinin yüzde 56’sının iPhone SE 3 talebinin önceki modele göre daha zayıf olduğu konusunda hemfikir olduğunu belirtiyor. Aslında, bir Verizon yöneticisi araştırma firmasına iPhone SE 3’ün piyasaya sürüldüğünü bile “pek çok kişinin bilmediğini” söyledi. Öte yandan, ankete katılan temsilcilerin yüzde 8’i talebin iyileştiğini belirtti.

Wave7, iPhone SE 3’ün piyasaya sürülmesiyle ilgili farkındalık eksikliğinin Apple’ın sonundan itibaren çok az pazarlamaya bağlanabileceğini söylüyor. Firma, en son bütçeli iPhone için “herhangi bir TV, radyo, dış mekan veya basılı reklamdan habersiz” olduğunu söylüyor. Örneğin iPhone SE 3 için lansman videosu, Apple’ın YouTube kanalında cihazla ilgili tek video.

iPhone SE 2022 üretimi

En son bütçeli iPhone’un piyasaya sürüldüğü Peek Performance etkinliğinin ardından Apple, yeni bütçeli akıllı telefonu için değil, iPad Air 5 gibi cihazlar için birkaç tanıtım videosu paylaştı. iPhone SE 3’ün reklam eksikliğine, selefinden ileriye taşınan eski tasarım yardımcı olmuyor.

4.7 inçlik ekranıyla aynı zamanda Cupertino devi tarafından satılan en küçük iPhone. Bazı taşıyıcı mağaza temsilcileri, araştırma firmasına daha küçük ekranın bazı müşteriler için bir anlaşma kırıcı olduğunu söyledi.

İşin iyi tarafı, firmanın raporu, bazı müşterilerin Metro, Boost ve Cricket gibi ön ödemeli taşıyıcılardan satın alırken Android rakipleri yerine iPhone 11 ve iPhone SE’yi tercih etmeye başladığını söylüyor. Ancak iPhone üreticisinin ön ödemeli pazardaki payı düşük olmaya devam ediyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu