Akıllı TelefonAndroidAndroid GüncellemeGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi Mi 10 Pro DXOMARK lideri oldu. iPhone sen nerdesin?

Xiaomi’nin yeni tanıttığı cihazlar akıllı telefon piyasasının dengesini şimdiden bozmaya başladı.  Mi 10 Pro DXOMARK lideri oldu!

Çinli teknoloji devi Xiaomi uzun süredir merakla beklediğimiz yeni amiral gemileri Mi 10 ve Mi 10 Pro‘nun tanıtımını dün gerçekleştirdiği lansman ile yaptı. Her iki cihazda 5G bağlantısı ve arkasında bulunan 108 megapiksellik şaşırtıcı ve mükemmel kamerası ile meraklıların aklını çelmeyi başardı.

Hepimizin bildiği üzere akıllı telefonların kamera testleri DXOMARK ekibi tarafından yapılmaktadır. Xiaomi,yeni akıllı telefonlarından olan Mi 10 Pro‘yu tanıtımdan 3 gün önce Dxomark’a test yapılmak üzere gönderdi. Ardından şirket cihazın kamerası ile zorlu fotoğraflar ve videolar çekerek zirvenin yeni sahibini belirlemiş oldu. Mi 10 Pro’nun kamerası  iPhone 11 Pro Max , Huawei Mate 30 Pro ve Samsung Galaxy Note 10 Plus gibi iddialı amiral gemisi cihazlarını geride bırakarak 124 puan ile tahtın yeni sahibi olmayı başardı.

Her zamanki gibi DXOMARK Mi 10 Pro’yu incelerken farklı ortamlarda çekimler yaptı. Cihazın 108 megapiksel kamerası iPhone 11 Pro ile kıyaslandığında ne kadar iyi işler yaptığını görebiliyoruz.

Fotoğrafları ilk baktığımızda çok fazla fark görünmüyor gibi  duruyor. iPhone’nin çektiği resimde görüntü kalitesinde renkler çok daha  canlı görünüyor,  Mi 10 Pro’nun çektiği resimde ise renkler daha doğal görünüyor. Ancak bu iki cihaz arasında bir fark var. Ne mi? Her iki görüntüyü yakınlaştırdığınız zaman Mi 10 Pro‘nun kamerasının ne kadar iyi olduğu bariz ortada.

Mi 10 Pro sadece yakınlaştırma konusunda iyi değil. Dikkatli bakarsanız görüntünün  bokeh efekti de iPhone 11 Pro’ya göre daha net ve daha çarpıcı.

 

 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu