Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

İlk Olarak iPhone’a Gelecek Emojiler Tanıtıldı

Emojipedia, ilk olarak iPhone, iPad ve Mac’e gelecek olan yeni emojiler ile karşımıza çıktı. Bu emojileri Android’ciler biraz geç kullanacak.

Unicode Konsorsiyumu, önümüzdeki aylarda piyasaya sürülecek olan Emoji 14.0 sürümü için taslak adayları açıkladı. İlk olarak iPhone, iPad ve Mac sahiplerine sunulacak olan yeni emojiler, Android platformuna biraz geç gelecek. Daha doğrusu Pixel cihazlar dışındaki Android telefonlar bu yeni emojilere biraz geç kavuşacak.

Yeni Emojiler ile kendinizi ifade etmek daha da kolaylaşacak

Emojilerin arasında; eriyen yüz, gözyaşı tutan yüz, selamlayan yüz, açık gözlü yüz ve ağızını kapatan yüz yer alacak. El emojileri arasında tokalaşma, kalp yapma, para sayma, el sıkma ve işaret eden emojileri yer alacak. Diğer emojilerin arasında ise Taçlı Bir Kişi, Düşük Pil, Kuş Yuvası, Disko Topu ve Kabarcıklar bulunacak.

Emoji 14.0’ın son sürümü Eylül ayında duyurulacak. Bu tarihe kadar listeye yeni emojilerin de eklenmesi bekleniyor. iOS 15 ve Android 12 güncellemesi ile mobil cihazlarda kullanıma sunulacak olan bu yeni emojilerin diğer Android telefonlara gelmesi 2022 yılın bulacak. Bu süreçte Android 12 ve iOS 15’e sahip olmayan mobil cihazlarda emojilerin soru işareti şeklinde görüneceğini belirtelim.

emojiler

Her yıl Unicode Konsorsiyumu listeye yeni emojileri dahil ederek, insanların yazmadan kendini daha rahat bir şekilde anlatmasını sağlıyor. Önümüzdeki yıllarda da bu yenilikler devam edecek. Bakalım 2022 yılında bizleri neler karşılayacak?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu