Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Samsung Galaxy S Serisi ile Şahlandı!

Güney Koreli teknoloji devi Samsung Galaxy S serisi ile 2021’in son çeyreğinde kasasını doldurmayı başardı. İşte rekor gelirin detayları.

Samsung, 31 Aralık 2021’de sona eren 2021’in 4. çeyreğinde şirketin 76.57 trilyon won yani yaklaşık 63,6 milyar dolar konsolide gelir elde ettiği bildirdi. Önceki rekoru kırarak yeni rekor olan yıllık yüzde 24.4 arttı. Bunun nedeni, katlanabilir telefonların yanı sıra TV’ler ve ev aletleri de dahil olmak üzere birinci sınıf telefonların satışlarının artması gösteriliyor. Samsung Galaxy S serisi ile geçen yıl kasasını doldurmayı başardı.

Samsung, yarı iletken işletmelerindeki karlar nedeniyle yıllık yüzde 53.25 artışla 13.87 trilyon won (yaklaşık 11.5 milyar dolar) işletme karı elde etti. Ancak çalışanlara yapılan özel ikramiye ödemeleri nedeniyle yıldan yıla düşüş kaydetti.

Tüm yıl için, 279.6 trilyon won gelir, 2020’ye kıyasla yüzde 18 artışla yeni bir tarihi zirve ve yıllık 43.45 artışla 51.63 trilyon işletme karı açıklandı.

Samsung Mobil’de yüzler gülüyor

Mobil İletişim ve Ağlar İşletmelerini içeren IM sektörü, yıllık bazda yüzde 29,5 artışla 28,95 trilyon won konsolide gelir ve yüzde 9,91 artışla 2,66 trilyon won işletme karı bildirdi. Kardaki artış, katlanabilir ürün grubu ve Galaxy S serisi dahil olmak üzere premium akıllı telefonlardaki artıştan kaynaklanıyor.

Samsung, PC’ler, tabletler ve giyilebilir cihazlar gibi cihaz Ekosistem ürünlerinin de gelir artışına katkıda bulunduğunu söyledi. Bu arada, katlanabilir kategori satışlarını artırmak ve 2022’nin ilk çeyreğinde yeni modellerin piyasaya sürülmesine hazırlanmak için artan pazarlama giderleri, kârlılığı bir dereceye kadar etkiledi.

Samsung Galaxy S20 FE

Samsung Display PS5 ve Xbox Series X sayesinde coştu

Display Panel Business, mobil paneller için kazançların artmaya devam ettiğini, LCD’lerdeki fiyat düşüşleri ve QD ekranlarla ilgili maliyetler nedeniyle büyük panellerdeki kayıpların arttığını gördü.

Mobil panel işi, temel müşterilerinden yeni piyasaya sürülen telefonlara yönelik güçlü talep nedeniyle kazançlarının artmaya devam ettiğini gördü. Ayrıca dizüstü bilgisayarlar ve yeni nesil oyun konsolları dahil olmak üzere yeni uygulamalara yönelik ürün satışlarının artması, mobil panel kazançlarına katkıda bulundu.

2022’de, 5G’nin artan penetrasyonuna ve katlanabilir pazarın büyümesine bağlı olarak makro çevre ile ilgili risklere rağmen OLED’e yönelik sağlam talebin devam etmesi muhtemel. Samsung, Esnek OLED’i orta sınıf cihazlara genişletmenin yanı sıra BT, oyun ve otomotiv dahil olmak üzere OLED uygulamalarını çeşitlendirerek istikrarlı bir büyüme için dengeli bir iş yapısı izleyecektir.

Q1 2022 beklentileri

İlk çeyrek için, akıllı telefon ve tablet talebinin, zayıf mevsimsellik ve bileşen arzına ilişkin belirsizlikler nedeniyle yıldan yıla düşmesi bekleniyor. Bununla birlikte, MX Business, Galaxy S21 FE gibi amiral gemisi satışlarını ve yeni bir Galaxy S22 serisinin yakında piyasaya sürülmesini genişleterek sağlam bir karlılık sağlamayı hedefliyor. Samsung’un satışları artırmak için yeni bir rekabetçi kitlesel pazar 5G akıllı telefon serisini tanıtması bekleniyor.

Samsung, uzun süreli pandemi ve bileşen kıtlığı ile ilgili belirsizliklerin 2022’de devam edeceğini beklediğini söylüyor. Ancak akıllı telefon pazarının büyümeye devam etmesi bekleniyor ve giyilebilir pazarın muhtemelen çift haneli bir büyüme görmesi bekleniyor.

MX Business, Galaxy S ve katlanabilir seriler gibi yenilikleri ve farklılaştırılmış deneyimleri hızlandırarak amiral gemisi pazarındaki liderliğini pekiştirirken, kitlesel pazar 5G serisinin ve Cihaz Ekosistemi ürünlerinin rekabet gücünü güçlendirecek.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu