Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi Telefonlarına RAM Dopingi! Telefonlar Şahlandı!

Xiaomi, yazılımsal olarak RAM yükseltme özelliğini telefonlarına eklemeye devam ediyor. İşte son güncelleme ile şahlanacak telefonlar.

Çinli teknoloji üreticileri son dönemde yazılımsal RAM olayına giriş yapmıştı. UFS 3.1 belleklerin ve LPDDR5 RAM‘lerin hız konusunda birbiri ile örtüşmesi sayesinde telefonlar depolamanın bir bölümünü RAM olarak kullanabiliyordu. RAM canavarı Android’in can suyu olacak olan bu özelliğe Xiaomi büyük önem veriyor. Çinli firma bugün yayınladığı 12.5.4.0.RKMCNXM yapı numaralı güncelleme ile belli başlı modellerine bu özelliği eklediğini duyurdu.

Xiaomi RAM konusunda vites yükseltiyor

Memory extension yani bellek genişletmesi olarak geçen bu özellik son güncelleme ile Mi Mix 4, Mi 10T Lite ve Mi 10 Lite modellerine sunuluyor. İlk olarak anavatanı Çin’de indirime sunulan bu güncellemenin önümüzdeki günlerde Avrupa pazarına da gelmesi bekleniyor. Bu özellik otomatik olarak devreye girecek. Örneğin 8 GB RAM‘e sahip olan bir telefonun RAM’i dolduğunda özellik aktif olacak ve 13 GB‘a kadar kullanılabilir RAM sunacak.

Xiaomi

Android işletim sistemi yapısı itibariyle bildiğiniz gibi RAM kullanmayı çok seviyor. Bu özelliği Google’ın bizzat kendisinin API olarak sunması gerekiyordu. Ancak teknoloji devi Google, bu işi diğer telefon üreticilerine paslamış durumda. Muhtemelen bu özelliğin oturmasının ardından Android 13 güncellemesi ile birlikte buna resmi olarak destek sunulacak ve Pixel modellerinde kullanılmaya başlanacak.

Bellek konusunda önümüzdeki 1-2 yıl içerisinde büyük gelişmeler yaşanacak. Bu sayede RAM hızları ile depolama hızları neredeyse birbirleri ile örtüşecek. Böylece genişletilmiş bellek çözümleri daha stabil ve performanslı bir şekilde kullanılabilecek. Güney Koreli Samsung‘un şimdilik böyle bir girişimde bulunmadığını belirtelim. Bakalım yıl sonu tanıtılacak olan Android 12 tabanlı One UI 4.0 arayüzü ile Samsung da yazılım ile RAM yükseltme olayına giriş yapacak mı?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu