Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerRedmiXiaomi

Redmi K30 ’un işlemci ve kamera özellikleri şimdiden belli oldu

Redmi K30 ‘un tanıtım tarihine ilişkin çelişkili bilgiler gelirken, Xiaomi haberlerinde güvenilir bir kaynak telefonda kullanılacak işlemci ve kamera özellikleri hakkında bilgiler aktardı.

Geçen aydan bu yana K30’un MediaTek üretimi bir işlemciden güç alacağı defalarca iddia edildi. En son gelişmeye baktığımızda ise telefondaki işlemci biriminin Snapdragon 735 olacağı iddia edildi.

Snapdragon 735, amiral gemi işlemci Snapdragon 855 ile benzer üretim süreci ve çekirdek kümesine sahip. Sızdırılan bilgilere göre işlemcideki sekiz çekirdek 1+1+6 şeklinde kümeleniyor. Kryo 400 serisi çekirdeklerden oluşan işlemcide performansı belirleyen çekirdek 2.9GHz’de çalışıyor. Çekirdekler Cortex-A76 ve Cortex-A55 tabanlı olacak. Süper orta segment işlemcinin öne çıkan özelliklerinden biri de 5G desteği olacak. İşlemci böylece 5G destekli telefonları daha alınabilir hale getirecek.

Redmi K30 64 megapiksel dört arka kamerayla geliyor

64 megapiksel kamera sensörünü Xiaomi cephesinde daha önce Redmi Note 8 Pro’da gördük. K30 böylece mobil dünyasında tekrar hortlayan megapiksel rekabetinde söz sahibi telefonlardan biri olacak. K30’da ayrıca üç kamera daha göreceğiz.

Aralık ayında çıkış yapması beklenen telefonda ekrana gömülü çift ön kamera kullanılacağı zaten daha önce onaylandı. Şirket aynı etkinlikte K30 Pro’nun da duyurusunu gerçekleştirecek bu modele ise Snapdragon 855 Plus işlemcisi güç verecek.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu