Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriXiaomi

Xiaomi Mi Mix 3 ‘te sürpriz bir kamera özelliği göreceğiz

Xiaomi’nin MIUI Kamera uygulamasının son sürümü, bir XDA üyesi tarafından keşfedilen ilginç bir kod içeriyor. Söz konusu koda göre “perseus” adlı Snapdragon 845 işlemcisinden güç alan ve Android 9 Pie sürümüyle çalışan bir Xiaomi telefonu 960fps ağır çekim video kaydı gerçekleştiriyor. Xiaomi cephesinde ilk kez bir telefonda bu seviyede ağır çekim video kaydı gerçekleştiren bir telefon göreceğiz. Sözü edilen telefonun Xiaomi Mi Mix 3 olduğunu birçoğunuz tahmin etmiş olmalı.

Xiaomi Mi Mix 3 kamerası çok iddialı

Mi Mix 3, 960fps video kaydı sunan ilk telefon olmayacak, ancak Mi Note 3’ten bu yana kamera tarafında önemli gelişmeler sağlayan MIUI kamera ekibi için önemli bir adım olacaktır.

960fps ağır çekim video kaydı gerçekleştiren ilk telefon Sony Xperia XZ Premium olurken, daha sonra bu kervana Galaxy S9 serisi ve Galaxy Note 9 dahil oldu. Sony’nin son amiral gemileri ise 960fps kare hızını Full HD kalitesinde sunmaya başladı. Bunun yanında Huawei de P20 Pro için yayınladığı bir güncellemeye 960 fps ağır çekim özelliğini ekledi.

Xiaomi Mi Mix 3
Xiaomi Mi Mix 3

Sony ve Samsung, çok sayıda kare kaydeden 960fps ağır çekim video özelliğini  kamera modülünün bir parçası olan DRAM çipi sayesinde gerçekleştiriyor. Huawei ise daha düşük bir kalite sunan kare enterpolasyonunu (yazılımla yükseltilmiş) kullanıyor.

XDA Geliştiricilerine göre Xiaomi, Mi Mix 3 modelinde P20 Pro’daki 960fps ağır çekim video kayıt yöntemini kullanacak. Buna rağmen kamera tarafındaki gelişmeler dikkat çekici.  25 Ekim tarihinde tanıtılacak Mi Mix 3’ün 5G desteği sunan ve 10GB RAM’e sahip ilk telefon olacağını hatırlatalım.

 

https://www.teknoburada.net/2018/10/19/lg-g7-dxomark-puani-belli-oldu-parayi-vermeyen-dudugu-calamaz/

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu