Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

Apple Yedek Telefon Dağıtıyor! Helal Olsun!

Satış sonrası hizmetleri ile rakiplerine tur bindiren Apple’dan yeni bir hamle geldi. Şimdi de Apple yedek telefon dağıtmaya başladı.

Cupertinolu teknoloji devi Apple bu haftanın sonundan itibaren, telefonların uzun vadeli onarım süresi boyunca kullanıcılara iPhone XR‘ı geçici bir yedek olarak sunmaya başlayacak. Apple yedek telefon verme opsiyonu ile yine rakiplerinden bir adım önde yer alacak gibi görünüyor.

Bu program Amerika Birleşik Devletleri ve diğer birçok bölge için geçerli olacak. Şimdiye kadar Apple, uzun süreli onarımlar sırasında iPhone 8‘i yedek telefon olarak müşterilerine sunuyordu. Ancak firma şimdi iPhone 8’i devre dışı bırakacak ve müşterilerine iPhone XR verecek.

iPhone 8, 2017 sonbaharında piyasaya çıkmıştı. Bugünün akıllı telefon pazarı için oldukça yaşlı olan telefon tam dört yaşına bastı. iPhone 8 sadece performansta değil tasarımsal açıdan da eski olduğunu hissettiriyordu. Apple bu yüzden müşterilerine daha güncel bir telefon sunmak istemiş olabilir.

iPhone Xr

iPhone XR, programın çalıştığı bölgelerde 4 Kasım‘dan itibaren uzun süreli onarımların yerine gönderilmeye başlayacak. Dünya genelinde 26 bölgede mevcut olduğu söylenen bu geçici telefon verme olayının Türkiye’de olup olmadığı henüz bilinmiyor. Türkiye pazarına özel bir önem veren Apple, muhtemelen burada da onarım kapsamındaki cihazlarından dolayı mağdur olan müşterilerinin kalbini iPhone Xr ile çalacaktır. Apple’ın satış sonrası vermiş olduğu bu desteğin diğer firmalara da ilham kaynağı olmasını bekliyoruz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu