Akıllı TelefonAppleGüncel Teknoloji HaberleriGündemiPhoneMobiroller

iPhone 14 Araba Kazasını Algılayamıyor!


Apple’ın iPhone 14 ailesinde yer alan araba kazası algılama özelliğinin beklendiği gibi çalışmadığı ortaya çıkmaya devam ediyor.

Apple’ın, iPhone 14 ve Apple Watch’un yeni araba kazası algılama işlevi, araba kazası tehlikesi olduğunda acil servisten otomatik olarak yardım istiyor. Bu özellik bazı durumlarda yardımcı olmuş olsa da, bazı olumsuz yorumlar var. Apple araba kazası tespit özelliği beklendiği gibi çalışmıyor.

Kanada Columbia Arama Kurtarma Derneği kıdemli müdürü Dwight Yochim, en az üç yanlış alarm aldıklarını söyledi. Kurtarıcılar olay yerine geldikten sonra kimsenin yaralanmadığını gördüler, bu yüzden kuruluş Apple ile temasa geçti. Şirket şimdi araba kazası tespit fonksiyonunun güncellendiğini doğruladı. Ancak şu anda, sorunu çözüp çözmediğini görmek için güncellemenin gerçek hayattaki bir testi yok.

Yochim, acil kurtarma alındığında, birinin gerçekten tuzağa düşürülüp düşmediğini bilmedikleri için hemen dışarı çıkmaları gerektiğini söyledi. Herkes işini bıraktı ve hatta bir helikopter göndermesi gerekiyordu. Ancak kimsenin yaralanmadığı ortaya çıktı. Bu çok fazla kurtarma kaynağı gerektirir. Yochim, yükseltmeden sonra yeni sürümün bu tür vakaları büyük ölçüde azaltacağını umuyor.

Bazı kullanıcılar ayrıca Apple’ın araba kazası algılama özelliğinin genellikle yanlış alarm gönderdiğini bildirdi. Bir parktaki veya diğer yüksek hızlı flip sporları gibi yüksek hızlı aktiviteler sırasında, iPhone 14 serisi kullanıcılarının genellikle Apple’ın araba kazası alarm hatırlatıcılarını aldığına dair raporlar var.

iPhone 14

Bu konuda Apple, araba kazası tanıma sorununu optimize etmek için bir yazılım güncellemesi başlattı. Ancak mevcut açıdan bakıldığında, bu optimizasyon sorunu tamamen ele almıyor. Bu tip deneysel özelliklerin ilk başlarda hata vermesi normal. Ancak Apple bu özelliği sayesinde ileride çok kişinin hayatını kurtaracak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu