GoogleGüncel Teknoloji HaberleriYazılım

Google Chrome’un Yeniden Tasarımı: Material You Görünümü ile 15. Yılını Kutluyor

Google Chrome'un 15. yılını Material You temalarıyla kutlayın! Yeniden tasarım, özelleştirme ve daha fazlası...

Google, 2008 yılında dünyaya tanıtıldığından beri Chrome‘un 15. yılını kutluyor ve tarayıcı için kullanıcıları için taze bir görünüm sunacak bir yeniden tasarım geliyor. Chrome, kullanıcıların tercih ettikleri renklerle tarayıcılarını özelleştirebilecekleri ikonik Google Material You temalarını alıyor ve deneyimi tamamlamak için bir görünüm sunuyor.

15 yıl önce piyasaya sürüldüğünden beri Chrome, internet dünyasını sallayarak dünyanın en çok kullanılan tarayıcısı olarak zirveye yükseldi.

Google Chrome Yeniden Tasarlanıyor

Google’ın son blog gönderisi, Chrome‘un 15 yılını kutlama anısına tarayıcı için taze bir görünüm sunacağını paylaştı ve şirket, deneyimi kişiselleştirmek için geniş bir özelleştirme özellikleri yelpazesi vadetti. Bunun yanı sıra, Google, her bir kurulumu daha iyi kategorize etmek için ayarlanmış teması olan farklı profilleri ayırt etme fırsatı sunuyor. Dahası, Google, Chrome‘un Uzantılar, Google Çeviri, Google Parola Yöneticisi ve daha fazlasına erişmek için kapsamlı bir menü sunacağını iddia ediyor.

15 Yıl Sonra Hala Zirvede

Google, Eylül‘ün Chrome‘un ayı olduğunu söyledi ve yenilenmiş görünüm ve yeni özelliklerin birkaç hafta içinde geleceğini ve 117 sürümünün gelecek hafta kararlı sürümünü piyasaya süreceğini belirtti.

Google Chrome 2023

2023 yılında Google, Chrome için veri işleme ve kullanıcılar için göz atma deneyimini değiştiren büyük gelişmeler yapmıştır. Tarayıcıya gelmiş en önemli özelliklerden biri, web sitelerinden çerezleri engelleyen bir güvenlik artırıcı olan Gizlilik Kum havuzudur ve Chrome‘un 114. sürümünde kullanılmaya başlandı.

Google’dan gelen en çok kutlanan haberlerden biri, Ağustos‘taki kullanıcılar ve hayranları tarafından deneyimi bozan alt indirme çubuğunun kaybolacağını ve yeni bir konuma taşınacağını açıkladı. Önce altta bulunan indirme çubuğu‘nun deneyimi bozduğu kullanıcılar ve hayranlar tarafından dile getirilmişti ve Google, bunu özel tepsisinin üstünde gizlenmiş olan adres çubuğu‘nun sağ tarafına taşıdı.

Yıllar içinde Google, Apple, Microsoft, Mozilla, Opera ve daha birçok rakip tarafından önemli bir rekabetle karşılaştı, ancak pozisyonunu korudu ve üstünlüğünü gösterdi. Şimdi, Google ilk kez tanıtıldığından bu yana 15 yılını kutluyor ve kullanıcılara platform üzerinde gezinmelerini kişiselleştirme ve stilize etme fırsatı sunan yeni bir görünüm getiriyor, yakında herkesin kullanımına sunulacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu