AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Apple Sanal Gerçeklik Gözlük Geliştirmekte Zorlanıyor

Cupertino merkezli Apple sanal gerçeklik gözlük geliştirmede zorluklar yaşıyor. Apple’ın çalışanları da bu durumu onaylıyor.

Apple’ın uzun bir süredir sanal gerçeklik gözlüğü üzerinde çalıştığı söyleniyordu. VR yerine AR ile VR karşımı bir karma gerçeklik üzerinde çalışan teknoloji devi görünüşe göre bir takım zorluklar çekiyor. Apple sanal gerçeklik gözlük konusunda maalesef ki beklenenden daha geç karşımıza bir nihai ürün ile çıkacak.

Apple AR/VR kask beklenenden geç gelecek

2015 yılından beri geliştirilen bu gözlük hakkında Apple’ın çalışanlarından da bilgiler geldi. İsim vermek istemeyen çalışanlar aşağıdaki açıklamalarda bulundu.

Eski Başkan Yardımcısı Al Gore, o zamanki Disney CEO’su Bob Iger ve diğer Apple yönetim kurulu üyeleri, prototip artırılmış ve sanal gerçeklik cihazlarını ve yazılımını denemek için odadan odaya yürüdüler. Cihazlardan biri, odadaki bir masada küçük bir dijital gergedan görünmesini sağladı. Toplantıya aşina olan iki kişiye göre, yaratık daha sonra kendisinin gerçek boyutlu bir versiyonuna dönüştü. Aynı demoda, odanın kasvetli çevresi yemyeşil bir ormana dönüştü ve kullanıcıların, etraflarındaki fiziksel dünyayı hala görebilecekleri AR’den daha sürükleyici VR deneyimine nasıl sorunsuz bir şekilde geçebileceklerini gösteriyor. karma gerçeklik.

O zamanlar, bazı prototipler HTC Vives gibi mevcut donanımlar kullanıyordu. Diğerleri o kadar ağırdı ki, yönetim kurulu üyelerinin “boyunlarını zorlamadan” ön izleme yapabilmeleri için ek destek yapıları veya küçük bir vinç gerektirdi. Yazılım cephesinde, çoğu uygulama Microsoft Windows çalıştırıyordu. Prototiplerin açıklamaları ikna edici olmadıklarını ve kullanımlarının hantal olduğunu gösterse de, iPhone üreticisi geliştirme çabalarına kaynak ayırmaya karar verdi.

Apple AR
Apple AR

Çalışanlar; irketin CEO’su Tim Cook’un kulaklık projesini desteklediği iddia ediliyor. Ancak 5 çalışan iPhone’un geliştirilmesinde Jobs kadar aktif olmadığını söylüyor.

Apple’ın ikonik tasarımlarını yapan Jony Ive için de bu zorlu bir işti. Karma gerçeklik kulaklık ekibinin lideri ve kurucusu Mike Rockwell, şirketteki diğer ekiplerden yardım istediğinde, Ive’nin ekibi tüketicilerin uzun süre kulaklık takmayı tercih etmeyeceğinden şüphelendi.

Bu açıklamalardan anlayacağınız gibi Apple kusursuz bir ürün inşa etmek istiyor. Bu yüzden 2-3 yıl daha Apple’dan AR ve VR adına bir donanım beklemek yanlış olur.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu