Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerRedmiXiaomi

Redmi K50 İşlemcisi Belli Oldu! Çekilin Yoldan!

Redmi’nin Mart ayında tanıtacağı Redmi K50 modelinin hangi işlemci ile geleceği belli oldu. MediaTek bu telefonu coşturacak.

Redmi K50 serisi telefonlar hakkında yeni detaylar ortaya çıktı. Xiaomi’nin alt markası daha önce, yeni amiral gemilerinden birinin amiral gemisi yonga seti MediaTek Dimensity 9000’i kullanacağını açıklamıştı. Şimdi ise bu telefonun Mart ayında piyasaya sürüleceği ortaya çıktı. Ancak hala işlemci konusunda bazı belirsizlikler devam ediyor.

Redmi K50 serisi farklı işlemciler ile gelecek

Şubat ayının başlarında, Snapdragon 8 Gen 1 üzerine inşa edilecek olan K50 Gaming’in tanıtılması bekleniyor. Ayrıca Redmi K50’nin ana modelinde Snapdragon 870 yonga seti kullanılabilir. Bu söylentiler doğrultusunda sadece Pro modelde MediaTek’in Dimensity 9000 yonga setinin kullanılacağını söyleyebiliriz.

Weibo’da Digital Chat Station isimli sızıntı devine göre, tüm K50 modelleri yana monte parmak izi tarayıcıları alacak. Bu nedenle en yeni nesil OLED ekranlar bu modelde kullanılmayabilir Ancak Redmi, bu yıl yine de alt ekran parmak izi tarayıcılı bir telefona sahip olacak. Şimdilik bu model hakkında bilgi yer almadığını belirtelim.

Digital Chat Station, daha önce Redmi K30, K40, Xiaomi Mi 10 ve Mi 11’in özelliklerini ve çıkış tarihlerini doğru bir şekilde açıklayan ilk kişiydi. Bu yüzden DCS’nin bu iddiaları doğru olabilir.

Son olarak, Liu Weibing’in Weibo sayfası, Redmi’nin başkanının muhtemelen emrinde yeni bir amiral gemisine sahip olduğunu gösteriyor. Son notta Liu Weibing’in cihazı “Xiaomi cep telefonu” olarak tanımlanıyor. Bu genellikle temsil edilmeyen ancak gelecek bir modeli tanımlamak için kullanılıyor. Muhtemelen Liu Weibing’in kullandığı bu model K50 serisindeki bir cihaza ait.

Redmi K50

Mart ayında resmiyete kavuşacak olan yeni seri fiyat/performans konusunda rakiplerine adeta göz dağı verecek. Türkiye pazarına POCO markası ile girmesini beklediğimiz yeni seri bakalım ülkemizde de uygun fiyatlar ile satılacak mı? Bekleyip göreceğiz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu