Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

Karşınızda Yepyeni Tasarımıyla iPhone 14 Pro

Apple’ın önümüzdeki yıl tanıtacağı iPhone 14 Pro modeli hakkında render çizimleri ortaya çıkmaya başladı. Bambaşka bir tasarımla gelebilir.

Apple’ın tüm odağı iPhone serisindeyken bugün ise iPhone 14 serisi hakkında bilgiler gelmeye başladı. Waqar Khan ismindeki bir konsept tasarımcısı iPhone 14 Pro modelinin bir render görüntüsünü yayınladı. Analist Jon Prosser, Eylül ayının başında iPhone 14 Pro Max render görüntüleri üzerinde çalıştıklarını duyurmuştu. Raporlara göre Prosser, yakın zamanda render görsellerini de paylaşacak. Ancak Waqar Khan’ın görselleri erken yayınlaması Prosser’ın işini zorlaştırabilir.

iPhone 14 Pro tasarımı ile çok konuşulacak

Önümüzdeki yıl piyasaya çıkacak olan iPhone 14 ailesi, Apple A16 Bionic işlemciden güç alacak. 4nm teknolojisi ile üretildiği iddia edilen yeni işlemci, güç tüketimi konusunda oldukça iddialı olacak. Apple’ın iPhone 14 ile tasarımda köklü bir değişiklik yapacağı tahmin ediliyor. Yeni modelde çentik yerine kamera deliğinin kullanılacağı da sızıntılar arasında yer alıyor.

Ayrıca iPhone 13 Pro modelinden biraz daha kalın görünen tasarımda arka kameranın düz olması dikkat çekiyor. Bu yıl tanıttığı iPhone 13 ailesinde sadece Pro modellerine 120Hz desteği sunan Apple’ın, önümüzdeki yıl tüm iPhone modellerinde 120Hz ProMotion teknolojisini sunacağı iddia ediliyor.

En son iPhone 5 serisinde karşımıza çıkan yuvarlak ses tuşları yine iPhone 14 ile gelebilir. Geçtiğimiz haftalarda TSMC’nin yaşadığı çip sorunu nedeniyle Apple’ın üretimi aksamıştı. Şirketin Apple için A16 Bionic işlemci üzerinde çalıştığını ve bu nedenle bazı sorunlar yaşadığını biliyoruz.

Eylül 2022’de piyasaya sürülecek olan iPhone 14 ailesi hakkında net bir şey söylemek imkansız. Apple‘ın kamera donanım mühendisliğinden sorumlu başkan yardımcısı Graham Townsend, Eylül ayında verdiği bir röportajda; 3 yıl sonra Apple’ın ürünlerinde hangi özelliklerin olacağını biliyoruz.” ifadelerini kullandı. Yani anlayacağınız tasarım çoktan belli olmuş bile.

Ortaya çıkan tasarım, Apple’ın iPhone 14 ailesinde bir Lightning girişine de yer vereceğini ortaya koydu. Görünen o ki Apple, Avrupa Komisyonu’nun aldığı karara uymamak için direnmeye devam ediyor.

2024 yılına kadar Apple dahil birçok marka cihazlarında Type-C bağlantı noktasına yer verecek. Bazı analistler, şirketin 2024 yılında tanıtacağı modellerde Type-C teknolojisine yer vereceğini tahmin ediyor.

Konuya aşina mühendislere göre, yeni 3nm işlemciler, geleneksel iPhone 14’ün piyasaya sürülmesi planlanana kadar hazır olmayacak. Ancak TSMC zaten rakiplerinden 3nm çip üretmeye başlayacak. Ancak, 3nm ürünlerinin piyasaya sürülmesindeki gecikmeler, TSMC için kar kaybına neden olabilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu