GenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

iPad Mini 6 Sesleri Yükselmeye Başladı


Apple’ın yakında tanıtacağı söylenen iPad Mini 6 modeli hakkında yeni detaylar gelmeye başladı. Bu tablet peynir ekmek gibi satabilir.

Tablet sektöründe uzun zamandır liderliği elinde bulunduran Apple, bu liderliğini Apple M1 işlemcili iPad Pro modelleri ile taçlandırmıştı. Android cephesinin hayal bile edemeyeceği hızlara çıkan iPad Pro modelleri, PC’ler ile kafa kafaya çarpışacak düzeye gelmişti. Şu sıralar ise Apple, iPad Mini 6 modeli üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Tablet sektöründe yeni bir soluk yaratacak olan bu modelin özellikleri şimdiden belli olmaya başladı.

iPad Mini 6 8.3 inç ekran ile gelebilir

Display Supply Chain Consultants ve DisplaySearch araştırma şirketlerinin kurucusu Ross Young, bu yıl çıkacak olan yeni iPad Mini’nin 8,3 inç ekrana ve dar çerçevelere sahip olacağını söyledi. Daha önce, Tianfeng Securities’in tanınmış analisti Ming-Chi Kuo, cihazın 8,5 ila 9 inç arasında bir diyagonal ekrana sahip olabileceğini iddia etmişti. Ayrıca yeni iPad Mini’nin Mini-LED ekran alacağına dair söylentiler de vardı. Ancak şu ana kadar bu bilgi doğrulanmadı.

J310 kod adlı yeni iPad mini’nin, bu Eylül ayında piyasaya sürülecek olan yeni iPhone 13 akıllı telefonlarına benzer şekilde Apple’ın A15 Bionic yonga setini kullanması bekleniyor. Apple A15 Bionic, 5nm üretim süreci kullanılarak üretilecek. Apple ayrıca bu platformun diğer iPad modellerinde kullanılacak olan A15X adlı daha güçlü bir sürümü üzerinde çalışıyor.

iPad Mini 6

Ayrıca cihazın tescilli Lightning konektörü yerine bir USB-C bağlantı noktası ile donatılacağı bildiriliyor. Cihaz yine de yan tarafta yer alacak bir Touch ID parmak izi tarayıcısına sahip olacak. iPad Pro gibi bir tasarıma sahip olacak olan mini modelin 2021 yılı bitmeden tanıtılması ve satışa sunulması bekleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu