Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriGündemiPhoneMobiroller

Apple Uyardı! iPhone 14 Pro Serisi Geç Gelecek!

Apple, iPhone 14 Pro serisi hakkında üzen açıklamayı yaptı. Apple’ın açıklamasına göre bu serinin teslimatı geçilebilir.

Apple, bildiğiniz gibi Eylül ayında çok ses getiren iPhone 14 Pro serisini tanıttı. Ancak bu telefonu satın almak gerçekten çok zor. Çünkü stoklarda yok. Bugün Cupertinolu firma, Çin’in Zhengzhou kentindeki Foxconn montaj tesisinin şu anda COVID-19 kısıtlamaları nedeniyle önemli ölçüde azaltılmış kapasitede faaliyet göstermesinden bu yana iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max’in sevkiyatlarının beklenenden daha düşük olacağını duyurdu.

Apple, tedarik zincirindeki işçilerin sağlık ve güvenliğine öncelik verdiğini söyledi. iPhone 14 Pro’ya olan talep hala yüksek. Bu nedenle Apple artık daha önce tahmin ettiğinden daha düşük Pro ve Pro Max sevkiyatları bekliyor. Şirket, bu nedenle müşterilerin yeni ürünlerini almak için daha uzun bekleme süreleri yaşayacaklarını söyledi. Apple, son iki yılda pandemi nedeniyle üretimi zaman zaman kapatmış olsa da, şirket ilk kez iPhone tedarik zincirindeki etkiyle ilgili resmi bir açıklama sunuyor.

Bu satışların üç aylık performansı üzerinde önemli bir etkisi olacak. Kazanç açıklaması sırasında Apple, yakın vadede dünya çapında devam eden belirsizlik göz önüne alındığında gelir rehberliği sağlamadı, ancak yönlü içgörüler paylaştı.

iphone 14 plus

Apple, dövizden yıldan yıla yaklaşık yüzde 10 puan olumsuz etki beklediği için toplam şirket yıldan yıla gelir performansının Eylül çeyreğine kıyasla Aralık çeyreğinde yavaşlayacağını söyledi. Ayrıca Mac gelirlerinin düşmesini bekliyor.

Apple gibi dev ismin bile hala pandeminin etkilerini hissetmesi oldukça endişe verici. Teknoloji devlerinin artık üretim hattını Çin’den çekmesi gerektiği bu olaylar ile tekrardan gündeme gelebilir. Bakalım Trump yönetimi ile başlayan Çin’e olan düşmanlık Biden yönetimi ile de devam decek mi?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu