Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiiPhoneOPPOSamsungTeknolojiXiaomi

Samsung-Apple-Huawei rekabetinde son durum!

Samsung-Apple-Huawei rekabetinde son duruma ilişkin Strategy Analytics tarafından yeni bir rapor yayınlandı. 2017 yılı üçüncü çeyrek dönemine ait akıllı telefon satış rakamlarının yer aldığı rapora göre bu yılın üçüncü çeyreğinde küresel akıllı telefon gönderimleri yıllık% 5 artarak 393 milyon adede ulaştı.

Samsung-Apple-Huawei rekabeti kızışıyor

Bu yılın üçüncü çeyreğinde zirvede bir kez daha Samsung’u görünüyor. Samsung üç aylık dönemde 83.4 milyon akıllı telefon satışı gerçekleştirdi. Geçen yıl aynı dönem ile kıyaslandığında hem satış hem de pazar payında bir artış söz konusu.

İkinci sırada Apple’ı görüyoruz. Apple geride bıraktığımız çeyrekte 46.7 milyon iPhone satışı gerçekleştirdi. Apple bir önceki yıl aynı döneme göre satışları artırmış görünse de pazar payında ufak bir düşüş yaşadı.

İlk beşte yer alan diğer üç üretici de Çinli. 2018 yılında ikinci sırayı hedefleyen Huawei geride bıraktığımız çeyrekte 39.1 milyon akılı telefon satışı gerçekleştirerek pazar payını%9.9’a yükseltti. Son dönemin yükselişte olan firmalarından Oppo ve Xiaomi ise 31.4 milyon ve 27.7 milyon akıllı telefon satışı gerçekleştirdi.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu