Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 14 Bekleyenler için Üzücü Haber Geldi

iPhone 14 bekleyenlere kötü haber geldi. iPhone 14’te Apple’ın Apple A15 yonga setini kullanacağı söyleniyor. Peki, neden?

Geçen hafta, iPhone 14 ve 14 Max’in geçen yılki Apple A15 Bionic işletim sistemi üzerine kurulacağı, 14 Pro ve 14 Pro Max modellerinin ise henüz duyurulmamış Apple A16 Bionic yonga setine sahip olacağı söylentileri ortaya çıkmıştı. Şimdi ise Apple analisti Ming-Chi Kuo bu konuyla ilgili yeni detayları açıkladı. Ünlü analist aynı hat içerisinde farklı tek çipli sistemleri kullanma kararının büyük olasılıkla pazarlama ve/veya finansal bir karar olduğunu söylüyor.

iPhone 14 Apple A15 yonga seti ile gelebilir

Ming-Chi Kuo, Cupertino tabanlı teknoloji devinin standart ve profesyonel iPhone’lar arasında daha fazla farklılık yaratmaya çalıştığını belirtiyor. Analist ayrıca ana ve Max modellerinde eski nesil yonga setlerini kullanarak maliyetleri düşük tutmaya çalıştığını tahmin ediyor.

Ayrıca ana ve Max modellerinde 6 GB LPDDR4X RAM yer alacak. Öte yandan Pro modellerinde LPDDR5 RAM’e yer verilecek ve bu da performansta daha da büyük bir fark yaratacak.

Apple’ın bu yıl Apple iPhone 14, 14 Max, 14 Pro ve 14 Pro Max dahil olmak üzere dört iPhone modelini piyasaya sürmesi bekleniyor. 14 ve 14 Pro, 6.1 inç ekrana sahip olacak. 14 Max ve 14 Pro Max ise 6.7 inç ekran ile gelecek.

iPhone 14 Pro

Apple A15 yonga setinin kullanılması performansın iPhone 13 ile aynı olacağı anlamına gelmesin. Çünkü Apple A15’in kendi içerisinde farklı sürümleri bulunuyor. Apple yine farkını ortaya koyacak ve yeni serisinde daha fazla performans sunmayı başaracak. Bu muhtemelen işlemcilerin frekans hızlarının artırılması ile sağlanacak. Ayrıca verimlilik konusunda küçük iyileştirmeler görebiliriz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu