Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSMobiroller

iPhone Ekran Sürekli Açık Özelliğine Sahip olacak, Ancak…

iPhone 14 serisi ekran sürekli açık özelliğine sahip olacak. Ancak son gelişmeler bu özelliğin sadece Pro modellerde yer alacağı yönünde.

Apple, rakip platformlarda 2009’dan bu yana kullanılan ekran sürekli açık özelliğini bu yıl iPhone modellerine getirebilir. Yakın zamanlı bir raporda iPhone 14 serisinin bu özelliğe sahip olacağı yönünde ciddi iddialar ortaya atıldı. Benzer bir iddiayı şimdi de Bloomberg editörü Mark Gurman ortaya attı.

iPhone 14 Ekran Sürekli Açık Özelliğine Sahip Olmayacak

Kaynağa göre Apple ekran her zaman özelliğini sadece iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modellerine sunacak. iPhone 14 ve iPhone 14 Max ise artık çağın gerisinde kalan bu özellikten ne yazık ki yoksun olacak. Apple’ın böyle basit bir işlevde bile telefonlar arasında fark gözetmesini anlamak mümkün değil. Sözünü ettiğimiz yazılım işlevi bugün giriş seviyesi yüzlerce Android cihazda mevcut.

Apple, iPhone 13 Pro serisinde 10 Hz ile 120 Hz arasında değişkenlik gösteren paneller kullandı. Samsung ve OPPO gibi rakiplerin bu hızı minimum 1Hz düşürdüğünü hatırlatalım. İddiaya göre Apple da iPhone 14 Pro serisinde ekran kare hızını 1Hz’e kadar düşürecek. Şirket böylece ekran sürekli açık özelliğinde pil tüketimini en aza indirecek.

Apple son döne tüm iPhone’larda pil sorununu neredeyse çözmüş görünüyor. Evet telefonlar hala çok geç şarj oluyor, fakat yoğun kullanımda dahi telefonların pilleri tatminkar sonuçlar veriyor. Hele iPhone 13 Pro Max pek çok incelemede en iyi pil süresi sunan telefon oldu. Dolayısıyla iPhone 14 ve iPhone 14 Max’te ekran her zaman açık işlevinin olmaması için hiçbir neden yok.

Apple Kamera İşine Mi Giriyor? Canon Nikon Üzgün!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu