Güncel Teknoloji HaberleriIntelMobirollerTeknoloji

Amiral Gemisi Intel Arc Mobil Grafik İşlemcisi GeekBench’te Görüldü

Intel Arc serisi ayrık ekran kartları 2022’de piyasaya sürülecek. Geekbench’te ise kartın mobil amiral gemisi versiyonu görüldü.

Masaüstü versiyonu ile Intel Arc GPU modeli, ön karşılaştırmalara göre AMD RX 6700XT ve Nvidia RTX 3070 ile doğrudan yarışıyor. Alchemist Xe-HPG GPU’larına dayalı Intel ARC GPU‘larının tümü gelecek yıl piyasaya sürülmeye hazır. Amiral gemisi olacak Intel Arc GPU, teknik özelliklerine bakıldığında, AMD ve NVIDIA’ya karşı çok rekabetçi performans özelliklerine sahip.

Intel’in Xe-HPG Alchemist GPU’lu amiral gemisi ARC ekran kartları, piyasanın şu an kralları olan NVIDIA GA104 ve AMD Navi 22 çiplerine karşı sağlam rekabet edecek.

Gelecek olan ilk Intel ARC serisi grafik kartları, Xe-HPG mimarisine dayalı Alchemist grafik işlemciler tarafından desteklenecek. 6 nm transistör teknolojisi ile üretilecek olan bu grafik işlemcileri, 2022’nin ilk çeyreğinde pazara sürülmeye başlayacak.

Ancak serinin mobil versiyonu olduğunu da öğrendik. Bir sonraki dizüstü bilgisayarlar için olan Intel’in Xe-HPG 512-EU kod adlı mobil grafik işlemcinin birkaç detayı sızdırıldı.

Intel’in bu amiral gemisi mobil GPU’su Tiger Lake-H işlemcili bir dizüstü bilgisayara eklenmiş.

GPU, Arc serisinin adından henüz bahsetmeden Xe Graphics olarak görünüyor. 1800 MHz maksimum frekansta çalıştığını görüyoruz. GPU, Geekbench’in Intel Yürütme Birimlerini tanımlama şekli olan 512 Hesaplama Birimi’ni içeriyor. Intel kısa süre önce Xe-HPG ürünlerinin bu çekirdek kümeleri için yeni bir isme sahip olacağını duyurmuştu: Xe-Cores.

Intel Arc

Xe-HPG GPU’yu Geekbench’te ilk kez görmüyoruz. DG2-256EU modelinin yanı sıra DG2-128EU modelini içeren sızıntılar zaten vardı. 512EU, düşük özellikli modellerden açıkça daha hızlı, ancak şu anda orta sınıf ürünlerin yakınından bile geçmiyor.(RX 570/GTX1650’den daha yavaş).

Intel Arc

Intel’in 2022’nin ilk çeyreğinde dizüstü bilgisayarlar için en az 5 mobil ayrık GPU’yu piyasaya sürmesi bekleniyor. Intel ayrıca 384EU ve 128EU GPU’ları piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Bu iki ekran kartı modeli giriş ve orta seviye segmentinde yer alacak. 512EU modeli ise amiral gemisi GPU’su olacak. Arc serisi ekran kartlarıyla ilgili yeni detaylar çıktıkça size aktarmaya devam edeceğiz. Takipte kalın.

 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu