Akıllı TelefonAndroidGenelGoogleGüncel Teknoloji HaberleriMobiroller

Pixel 7 ve 7 Pro Kamera Özellikleri Sızdırıldı!

Pixel 7 ve Pixel 7 Pro kamera özellikleri büyük ölçüde netlik kazandı. Periskop kamera bekleyenleri üzecek son gelişmeleri aktarıyoruz.

Google, geçen yıl duyurduğu Pixel 6 serisi için yeni bir işlemci geliştirmekle kalmadı, telefonları görünüm noktasında tamamen yeniledi. Özellikle kamera modülü mevcut telefonlar arasında farkını ortaya koyuyor. Pixel 6 serisinde ayrıca kamera sayısı üçe çıktı. Google, akıllı telefonlarda ana ve ultra geniş açılı kameralarının yanına bir de telefoto sensör dahil etti. Pixel 6 Pro’ya baktığımızda telefonda 50 megapiksel ana kamera, 12 megapiksel ultra geniş açılı ve 4x optik zoom gerçekleştiren 48 megapiksel telefoto kamera bulunuyor. Google’ın Pixel 6 serisindeki bu iddialı kamera birimini daha ne kadar geliştireceği merak edilirken, güvenilir bir kaynaktan Pixel 7 serisi hakkında önemli açıklamalar geldi. Kaynağa göre Pixel 7 ve Pixel 7 Pro kamera noktasında yeni bir şeyler getirmeyecek.

Pixel 7 ve Pixel 7 Pro kamera özellikleri belli oldu

Kaynağa göre Pixel 7 ve Pixel 7  Pro, Pixel 6 serisindeki sensör yapısını olduğu gibi devralacak. Yani Pixel 7’de ana ve ultra geniş açılı kameralar, Pro modelde ise fazladan telefoto kamera yer alacak. Pixel 7 serisinde çözünürlük noktasında bir değişiklik olmayacak.

Bakıldığı zaman Google akıllı telefonlarda donanım özelliklerini pek de ön plana çıkarmıyor. Arama motoru devinin Android işletim sistemi için referans oluşturan bu telefonlarda yazılım özelliklerine daha fazla güvendiğini biliyoruz. Google yine de işlemci başta olmak üzere telefondaki bazı donanımları geliştirmesini bekliyoruz.

Yakın zamanda sızdırılan bir görselde Pixel 7 serisindeki kamera sensörlerinin daha belirgin hale geldiğini gördük. Pixel 7’de 6.3 inç, Pixel 7 Pro’da ise 6.7 inç büyüklüğünde ekranlar yer alacak. İkinci nesil Tensor işlemciden güç alacak telefonda en büyük beklenti şarj hızlarının önemli ölçüde artırılması olacaktır. Pixel 7 serisinin ekim ayında tanıtılması bekleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu