AndroidGenelGoogleGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSosyal MedyaTeknolojiYoutube

Google Türkiye ‘de ofis açacak mı? YouTube kapanıyor mu? Karar alındı!

Amerikalı Google, yeni yasanın gerekliliklerini yerine getirecek mi? Google Türkiye ofisi açılıyor mu? YouTube’a ne olacak? İşte karar!

Geçtiğimiz ay kabul edilen sosyal medya yasasının ardından şirketlerin nasıl bir yol izleyeceği merak edilirken, tüm Türkiye gözünü Twitter, Instagram, Facebook ve Google‘ın üzerine dikmişti. Twitter’ın “Türkiye’de ofis açmayacağız.” açıklamasıyla telaşa kapılan insanlar, şimdi de Google’ın açıklamaları ile heyecanlandı. Öyle ki Google, bünyesinde bulunan ve Türkiye’de faaliyet gösteren sosyal medya mecralarının geleceği ile ilgili kararını verdi; Google Türkiye ofisini açıyor!

İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi kanunu kapsamında 1 milyondan fazla erişime sahip olan sosyal medya kuruluşları (Twitter, YouTube, TikTok, Facebook, Instagram vs.), 1 Ekim tarihinden itibaren Türkiye’de temsilcilik bulundurmak zorunda olacak. Temsilcilik bulundurmayan sosyal medya mecraları, ilk uyarıdan sonraki 30 gün içerisinde Türkiye ofisine açmazsa 10 Milyon TL para cezası alacak. Cezanın ardından 30 gün daha süre verilecek ve şirketten bu süre içerisinde Türkiye ofisini açması istenecek.

Eğer şirket hala ofisini açmadıysa 30 Milyon TL’lik bir ceza daha alacak. Bu cezaların ardından hala ofis açılmazsa sitelere erişim fazlasıyla kısıtlanacak. 

Google Açıkladı; Gmail, YouTube ve Diğer Google Servisleri İçin Türkiye Ofisi Açılacak!

2005 yılından bu yana “Google Reklamcılık ve Pazarlama Limited Şirketi” olarak faaliyet gösteren ve İstanbul Ticaret Odası‘na kayıtlı olan Google, aldığı karar ile sadece reklam ve pazarlama değil; tüm faaliyetlerine odaklanacak. Bu da Google bünyesindeki sosyal medya mecralarının ülkemizde faaliyete devam edeceğini gösteriyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu