GenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Windows 10 güncelleme yapanlar ağlıyor! Hani benim gençliğim nerede?

Windows 10 güncelleme yapanlar resmen ağlıyor. Güncelleme yaptıktan sonra kullanıcıların başına gelenler pişmiş tavuğun başına gelmemiştir…

Akıllı telefon pazarında kullanıcıların güncellemeye kafayı taktığı bir dönemden geçiyoruz. Birçok kişi güncelleme diye ölüp bitse de son dönemde yapılan güncellemeler, hem akıllı telefon hem de işletim sistemleri tarafında hiçte iyi gelmiyor. Buna en güzel örnek ise Windows 10 güncelleme ile ortay çıktı. Zira son gelen güncellemeden sonra kullanıcılar resmen isyan etme boyutuna gelmiş durumda.

Geçtiğimiz gün yayınlanan KB4556799 güncelleştirme numaralı, Internet Explorer ve Microsoft Edge tarayıcılarının güvenliğini, Microsoft Xbox ve Microsoft Office ürün paketlerinin kullanımını vb. Artırmak için tasarlanan güncelleme birçok sorunu da beraberinde getirdi.

Güncellemeyi yükleyen kullanıcılar iki ana sorundan şikayet etmeye başladı. İlk olarak, sesle ilgili sorunlar ortaya çıkmaya başladı. Bazı kullanıcılara göre, Windows 10 tüm ses sürücüsü yapılandırmalarını yeniden yükledi ve hatta Realtek sürücülerini de kaldırdı. Diğer kullanıcılar sesin kurulumdan sonra ses cihazına “ulaşmasını” durdurduğunu bildirdiler. Sonuç olarak, hoparlörler ve hatta kulaklıklardan ses alamazsınız.

Bir diğer sorun ise dosyaların ortadan kalkması oldu. Görünen o ki; dosya gezgini de kendini sıfırlamıştı. Düşünsenize güncelleme yapıyorsunuz ve tüm dosyalarınız ortadan kalkıyor. Tüm bu sorunlar Windows‘un güncellemeyi yükledikten sonra kendi ayarlarını sıfırlaması ile ilgiliydi. Bazı kullanıcılar bilgisayarlarını 7 – 8 kez yeniden başlattıktan sonra sorunun çözüldüğünü belirtseler de bu herkes için geçerli değildir.

Böyle bir hata ile karşılaşırsanız; son güncellemeyi kaldırmanız sorunu kesin olarak çözecektir…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu