Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone SE 2022 Satış Rekorları Kırıyor! Şaka Gibi!

Apple ne yapsa satmaya devam ediyor. Çağdışı tasarıma sahip iPhone SE 2022 modeli bile peynir ekmek gibi satıyor. İşte detaylar.

Apple kısa süre önce iPhone SE 3 veya iPhone SE 2022 olarak adlandırılan en yeni SE akıllı telefonunu piyasaya sürdü. Cihaz, haftalardır piyasada karışık tepkilerle dolu. Çoğu insan bu seriyi sevse de azımsanamayacak bir kitle telefonun çağdışı tasarımını beğenmemişti. Ancak yine de Apple her zaman olduğu gibi peynir ekmek gibi satmaya devam ediyor.

Analist Ming-Chi Kuo daha önce iPhone SE 3 için pazar talebinin beklenenden düşük olduğunu belirtmişti. Bu bağlamda Apple, iPhone SE 3 tedarikine ilişkin tahminlerini düşürüyor. Analist, Şanghay’daki karantinanın iPhone SE 2022’nin üretimini etkilemediğini iddia ediyor. Ancak buna rağmen satışlar gözle görülür şekilde beklenenin altında kaldı.

Ancak, yeni akıllı telefon Japonya’da çok iyi satıyor. 18 Mart’ta Japonya’da piyasaya sürülen iPhone SE 2022, araştırma firması BCN’nin son istatistiklerine göre düşük fiyatı nedeniyle oldukça popüler hale geldi. İlk satış rakamları, önceki iki nesil iPhone SE modellerinden çok daha iyiydi.

BCN, iPhone SE 3’ün ilk satış gününde önceki modellerin en kötü performansına sahip olmasına rağmen, şimdi önemli ölçüde daha iyi satış yaptığını iddia ediyor. Lansmandan sonraki beşinci günde, kümülatif satışlar, aynı dönemde önceki iki nesil modelin satışlarını aştı. Japonya’da bu cihaz sadece on günlüğüne satılmaktadır. İlk neslin birleşik satışları neredeyse üç katına çıktı.

iPhone SE 3

Daha önce, orijinal planın 25 ila 30 milyon adet olmasına rağmen, Apple’ın şimdi 15 ila 20 milyon iPhone SE 3 telefon satmayı beklediği bildirilmişti. Yani, tahmin etkileyici 10 milyon akıllı telefon tarafından düşürüldü. Apple’ı Apple yapan olay işte tam olarak bu. Kendine has bir kitle yaratabiliyor. Ekosistemine girmek isteyenlere ise uygun fiyatlı çözümler sunarak rakiplerine karşı üstünlük kurabiliyor. Ülkemizde 11.000 TL’ye satılan bu modelin Android telefonlar karşısında pek şansı yok gibi görünüyor. Bu model ülkemizde de yok satarsa Apple işte o zaman büyük bir başarıya daha imza atmış olacak.

iPhone SE 2022 DxOMark Puanı Açıklandı! Sonuçlar Şaşırtıcı

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu