Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi 12 Pro Hızlı Şarjı Buz Gibi Olacak

Xiaomi’nin tepe model amiral gemisi Xiaomi 12 Pro hızlı şarj konusunda ilginç bir teknoloji kullanacak. Telefon buz gibi olacak.

Akıllı telefonlar en büyük sıçramayı kameradan sonra hızlı şarj teknolojilerinde yaşamıştı. Ancak bu hızlı şarj teknolojileri mevcut batarya teknolojilerinden dolayı ısınmaya yol açıyordu. 10 dakika içerisinde tam şarj olan telefonlar sıcaklığı ile elde tutulmayacak seviyelere gelmişti. Xiaomi bu sorunun üstesinden Xiaomi 12 Pro ile gelecek gibi görünüyor.

Bugün yayınlanan görsel ve bilgilere göre Xiaomi’nin yeni canavarında 120W hızlı şarj teknolojisi yer alacak. Bu teknoloji nispeten yavaş şarj edecek. Ancak sıcaklık 37 derecede tutulacak. Telefonun ve bataryanın ısınmaması aslında çok önemli bir nokta. Xiaomi‘nin süreden çok az taviz vererek sıcaklığı düşürmesi oldukça sevindirici. Bu bir dezavantaj değil aslında büyük bir avantaj.

İki ayarlı 120W şarj teknolojisi olarak geçen bu teknoloji sayesinde bataryanın ömrü de uzatılmış olacak. Qualcomm’un Snapdragon 8 Gen 1 yonga seti ve 12 GB RAM‘den gücünü alacak olan bu canavarın 4.500 mAh veya bir tık daha üzerinde bir batarya ile gelmesi bekleniyor.

Xiaomi’nin yeni canavarı 28 Aralık’ta Çin’de tanıtılıp satışa sunulacak. Avrupa pazarı için ise Çinli teknoloji devinin 2022’nin ilk çeyreğinde atılım yapması bekleniyor. Türkiye pazarına ise muhtemelen sadece ana model giriş yapacak. Amiral gemisi serilerini ülkemize biraz geç getiren Xiaomi, umarız bu yıl elini biraz daha hızlı tutar.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu