Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSonyTeknoloji

Sony Xperia Pro I Çılgın Kamerası ile Geldi

Sony’nin merakla beklenen amiral gemisi modeli Sony Xperia Pro I fantastik kamera özellikleri ile resmi olarak tanıtıldı. İşte özellikleri.

Sony’nin uzun bir süredir karşımıza yeni bir amiral gemisi modeli ile çıkacağı söyleniyordu. Kompakt bir fotoğraf makinesinden farkı olmayacağı söylenen bu telefon bugün resmi olarak tanıtıldı. Sony Xperia Pro I adını taşıyan Sony’nin yeni canavarı, kamera konusunda resmen rakipsiz olacak diyebiliriz.

Telefonda 1.0 inç büyüklüğünde sensör yer alıyor. Bu sensör Sony’nin RX100 VII kompakt fotoğraf makinesinden alınmış ve telefon için optimize edilmiş. Xperia Pro-I 2,4µm piksel aralığına sahip 12MP görüntüler üretmek için bu sensörün büyük bir bölümünü kullanıyor. Bu µm değerinin iPhone 13 Pro Max‘in piksellerinden yaklaşık yüzde 20 daha büyük olduğunu belirtelim.

1.800 Euro gibi çılgın bir fiyattan satışa sunulacak olan telefonda değişken f/2.0-4.0 diyafram açıklığı yer alıyor. Zeiss kaplamalı 24 mm lens diyafram konsunda şimdiye kadar görülmemiş bir deneyim yaşatacak. Xperia Pro-I’de iki adet daha 12 MP kamera bulunuyor. Bunlar 16 mm f/2.2 ultra geniş açılı ve 50 mm f/2.4 2x telefoto kamera şeklinde konumlandırılıyor. Yine de Sony’nin Xperia Pro-I’de Xperia 1 III ve Xperia 5 III’ün 70 mm-105 mm değişken zoom periskopunu sığdıramaması biraz hayal kırıklığı yarattı.

Hem fotoğrafta hem de videoda hem insanlar hem de hayvanlar için Sony’nin profesyonel düzeyde Gerçek Zamanlı Göz odaklama özelliğine sahip. Xperia Pro-I, çerçevenin yüzde 90’ında bulunan 315 aşama algılamalı AF noktası sayesinde bir nesneyi kilitleyebiliyor. Xperia 1 III ve 5 III’te bulunan Bionz X görüntü sinyali işlemcisi, Xperia Pro-I video ve fotoğraf işleme işlemlerini gerçekleştiriyor.

Sony, Xperia Pro-I‘yi iki fiziksel kamera kontrolüyle donatıyor. Dokulu bir yüzey ve profesyonel sönümleme ile tamamlanmış iki aşamalı bir deklanşör tuşu bulunuyor. Diğeri, Sony’nin Videoography Pro uygulamasını atadığı dairesel bir kısayol düğmesi oluyor.

Uygulama, meraklılara beyaz dengesi, pozlama ve odaklama gibi parametreler üzerinde profesyonel düzeyde kontrol sağlıyor. Cinematography Pro, Sony’nin VENICE sinema kamerasından ilham alan renk modlarına ve 21:9 sinemada çekim yapma seçeneğine sahip.

Xperia Pro-I’nin geri kalan teknik özellikleri ise, 120 Hz yenileme hızına sahip 6,5 inç büyüklüğünde 4K çözünürlüğünde OLED ekran ve 12 GB RAM‘e sahip Snapdragon 888 yonga seti şeklinde sıralanıyor. 30W hızlı şarj destekli 4.500 mAh kapasiteli batarya ile gelen bu telefon 1800 Euro‘luk fiyatı ile bakalım başarılı olabilecek mi?

Sony Xperia Pro-I Özellikleri

  • 6.5 inç büyüklüğünde 4K çözünürlüğünde 120 Hz tazelemeli HDR OLED ekran
  • Snapdragon 888 Yonga seti
  • 12 GB RAM
  • 12MP 1.0 inçlik Exmor RS sensör f2.0/f4.0  diyafram aralığı+ 12MP periskop lens  + 12MP 130 derece ultra geniş açılı arka kamera
  • 8MP ön kamera
  • 30W hızlı şarj destekli 4500mAh kapasiteli batarya
  • IPX5/IPX8 ve IP6X sertifikaları
  • 211 gram ağırlık
  • Android 11 işletim sistemi
Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu