Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneTeknoloji

Apple yeni iPhone modellerinde RAM konusunda elini bol tutacak

Apple’ın bu yıl tanıtacağı yeni iPhone modellerinde RAM konusunda çömertkar davranacağı ortaya çıktı. Peki, Apple kaç GB RAM kullanacak?

Apple, bu yılın Eylül ayında düzenleyeceği etkinlikte yeni iPhone modellerini resmen tanıtacak. iPhone 6 ile her yıl iki model tanıtmaya başlayan Apple, son yıllarda bu sayıyı üçe çıkarmıştı. Android pazarı ile mücadele etmek için uygun fiyatlı modeller üretmeye de odaklanan firmanın bu yıl üç yerine tam dört adet model tanıtacağı söyleniyor. iPhone 11 ile elde ettiği başarıyı 2020 yılında katlayarak arttırmak isteyen Apple‘ın, RAM konusunda elini bol tutacağı ise bugün ortaya çıktı.

Yeni iPhone modelleri dört farklı varyasyon ile gelecek

Aktarılan bilgilere göre; 4 farklı iPhone modelinin ikisinde 4 GB RAM, diğer tepe modellerde ise 6 GB RAM kullanılacak. Olayı daha da açacak olursak; 6.7 inçlik ve 6.1 inçlik  üçlü kamera kurulumlu iPhone’da 6 GB RAM kullanılacak.

iPhone 11 gibi orta segmentte yer alacak olan 6.1 inçlik ve çift kamera ile gelecek olan modelde 4 GB RAM ve 5.4 inçlik ikili kamera kurulumu ile gelecek olan modelde de 4 GB RAM yer alacak.

Split View iPhone’a göz kırpıyor

Apple‘ın RAM konusunda elini bol tutmasının sebebi bölünmüş ekran özelliği olabilir. Bildiğiniz gibi iPad modellerinde Split View özelliği sayesinde tek ekranda aynı anda birden fazla uygulama kullanılabiliyor. iOS 14 ile iPhone modellerine de gelmesini beklediğimiz Split View özelliği, 6.7 inç ve 6.1 inç iPhone modellerinde çalışacak gibi görünüyor. Diğer modellerde ise ekranın küçük olmasından dolayı bu özelliğe yer verilmeyeceğini düşünüyoruz.

yeni iPhone

Apple‘ın şimdilik bu modelleri nasıl isimlendireceği bilinmiyor. Muhtemelen iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max ve iPhone 12 Plus olarak isimlendirilme politikası izlenebilir. Ancak son gelen bilgilere göre Apple’ın atladığı iPhone 9 modeli bu yıl tanıtılacak.

Apple‘ın isimlendirme politikası çorba oldu. Firmanın acilen isimlendirme konusunda rakipleri gibi atılımlar yapması gerekiyor. Ancak bu isimlendirme politikasının 2020 yılında değişmeyeceğini düşünüyoruz. Umarız Cupertinolu teknoloji devi önümüzdeki yıl seriye sil baştan çeker ve bu karmaşaya bir son verir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu