FacebookGenel

Facebook Kasıtlı Olarak Pilleri Boşaltıyor!

Eski bir Facebook çalışanı tarafından yapılan iddiaya göre Facebook kasıtlı olarak kullanıcılarının pillerini boşaltıyor.

Akıllı telefonlar artık günümüzde hayatımızın vazgeçilmez parçalarından birisi. Günlük yaşantımızda çoğu işimizi tamamlamak için onları kullanıyor ve onlara güveniyoruz. Ancak bu güven sadece şarjları olduğu sürece devam ediyor. İlk kutusundan çıktıkları zaman bir buçuk güne kadar dayanabilen telefonlar gün geçtikçe bu pil ömrünü koruyamıyor. Bu durumun en önemli etkeni telefonlar yüklenen ve kullanılan uygulamalardan kaynaklanması. Neredeyse çoğu telefonlarda yüklü olan uygulamaların siz farkına varmadan pilinizi hızlı bir şekilde boşaltabiliyor. Bunlardan birisi de ne yazık ki FACEBOOK.

Eski bir Facebook çalışanı olan George Hayward tarafından kısa bir süre önce skandal bir açıklamada bulundu. Yapmış olduğu açıklamada Facebook ve Messenger’ın kullanıcılarının pillerini bilerek boşaltma özelliğine sahip olduğunu savundu. “Negatif Test” olarak adlandırılan bu süreç, teknoloji şirketleri tarafından bir uygulamanın içerisindeki özellikleri test etmek için kullanıcıların telefonunun pilini gizlice kullanmalarını sağlamaktadır.

Facebook Düşük Pil

Bu testleri yapmayı reddettiği açıklamasında bulunan eski Meta çalışanı patronu ile olan diyaloğu şu şekilde anlatıyor: “Yöneticiye ‘Bu birisine zarar verebilir’ dedim ve birkaç kullanıcıya zarar vererek daha büyük kitlelere yardım edilebileceğini söyledi.”

Kısa süre sonra iş ile ilişkisi kesilen Hayward, Manhattan Federal Mahkemesinde şirkete karşı dava açtı. Davanın temel dayanağı, Facebook kullanıcılarının en çok ihtiyaç duydukları telefonlara önemli bir durumda erişemeyecek olması. Avukat Dan Kaiser, kullanıcıların akıllı telefon pilerini tüketmenin kendileri için tehlike oluşturduğunu vurguladı. Ayrıca Kaiser: “Yasadışı ve herkesin telefonumu manipüle edilebilmesi çok çirkin bir davranış.” açıklamasında bulundu.

İlginizi Çekebilir: Meta, Messenger İçin Uçtan Uca Şifreleme ve Yeni Özellikler Ekliyor

Meta’daki istihdam sırasında şirketin Hayward’a bu tür testlerin nasıl yapılacağına dair örnekler içeren “Düşünceli Negatif Testler Nasıl Yapılır?” adında dahili bir eğitim belgesi sağladı. Bu belge sayesinde sosyal medya devinin geçmişte de benzer testler yaptığını gösteriyor. Ancak Meta tarafından herhangi bir açıklama henüz yapılmadı. Ancak iddialar sonucunda yakın bir zamanda açıklamada bulunması bekleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu