Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Snapdragon 8 Gen 1 Plus ile Gelecek Xiaomi Modelleri Belli Oldu

Xiaomi’nin Snapdragon 8 Gen 1 Plus yonga setini kullanacak telefonları belli oldu. Xiaomi 12 Ultra’da da bu yonga setine yer verilecek.

Xiaomi‘nin Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 Plus’ın en büyük müşterisi olabileceği bildiriliyor. Çünkü son sızıntı, teknoloji devinin bu platforma dayalı en az akıllı telefonlara sahip olabileceğini gösteriyor. Bilgiler, Xiaomi MIUI’nin kaynak kodunda Snapdragon 8 Gen 1 Plus yonga setine  dayalı cihazların bir listesini bulan Xiaomi ekibi tarafından yayınlandı.

Çinli teknoloji devi yakında tanıtılacak olan Snapdragon 8 Gen 1+ yonga setini bir dizi üst düzey telefonunda yer verecek. Bu telefonlar kullanacağı bu işlemci ile bir ilke imza atacak. Qualcomm ile Xiaomi’nin arası bildiğiniz gibi çok iyi. Bu yüzden Qualcomm işbirliği sayesinde Xiaomi yeni yongayı kullanan ilk markalardan biri olacak.

Aktarılan bilgilere göre aşağıdaki modeller Qualcomm’un yeni yonga seti ile gelecek.

  • Xiaomi 12 UItra (thor)
  • Xiaomi Mix Fold 2 (zizhan)
  • Xiaomi 12S (diting)
  • Xiaomi 12S Pro (unicorn)
  • Xiaomi 12T Pro / Redmi K50S Pro (mayfly)

Bildiğiniz gibi Qualcomm’un mevcuttaki amiral gemisi yonga seti ısınma sorunları çekiyor. Qualcomm’un bu sorunu Plus serisi ile çözmesi bekleniyor. Verimlilik konusunda da selefinden daha iyi performansa sahip olması beklenen Plus’ın fiyatı da çok merak ediliyor.

Xiaomi Snapdragon 8 Gen 1+

Plus yonga setinin ana modelden bir tık pahalı olacağı aşikar. Bu yüzden Xiaomi’nin yeni telefonlarında olası bir fiyat artışı gözlemlenebilir. Bakalım Çinli dev fiyat konusunda nasıl bir aksiyon alacak? Bekleyip göreceğiz.

Xiaomi 12 Ultra’da Neler Görmek İstiyoruz!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu