Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerNetflixTeknoloji

Netflix Çirkinleşiyor! Hesap Paylaşımı Yalan Olabilir!

Bu yıl üye sayısında büyük bir düşüş yaşayarak şok olan Netflix, çareyi hesap paylaşımını engellemekte bulmuş gibi görünüyor. İşte detaylar.

Netflix, farklı yerlerde yaşayan kişiler tarafından bir hesabın kullanımını sınırlamayı planlıyor. Şirket, kullanıcıdan kendi hesabını oluşturmasını isteyen bir uyarı göstermeye başlayan yeni doğrulama sistemini test etmeye başladı bile.

Abone mali raporunun yayınlanmasının ardından Netflix, farklı hanelerin aynı hesabı kullanmamasını sağlamak için mücadele ettiğini doğruladı. En son mali rapor, ödeme yapan abone sayısında düşüş gösterdi ve bu da hisselerde yaklaşık yüzde 35’lik bir düşüşe yol açtı. Şirket şimdi aynı hesabı farklı hanelerde kullanan tüm takipçilerini izleyeceğini söyledi.

Netflix aynı hesabı farklı konumlarda kullanmak için şifre paylaşımını durduracak

Netflix‘e göre yaklaşık 100 milyon hane şifre değiştirme özelliğini kullanıyor. Bunların hepsi kaçırılmış bir fırsat ve şirket, bu çeyrekte ücretli abonelerdeki düşüşün ana nedeninin bu olduğunu iddia ediyor. Yaklaşık 200.000 kullanıcının platformdan ayrıldığı veya şifre değişimi ile hesap paylaşma özelliğini kullanmayı tercih ettiği tahmin ediliyor.

Tabii ki, şifreleri paylaşma pratiği oldukça uzun bir süredir var. Bazıları gündelik gezinme için şifreler kullanırken, diğerleri Netflix’i günlük olarak izler. Akış hizmeti bu sorunu çözmeye çalışacaktır. Netflix’in CEO’su Reed Hastings daha önce hizmetin reklam destekli yeni bir sürümüne yönelik planlardan bahsetmişti. Böyle bir sürümü gelecek yıl görebiliriz.

netflix cem yılmaz

Bir dönem rakipsiz olan Netflix’in şimdilerde çok fazla rakibi var. Disney+, Apple TV+ ve HBO Max servislerinin yaygınlaşması ile insanlar dizi ve film nasıl olur görmeye başladı. Artık pazarda tekel olmayan Netflix’in üye sayısını artırması için böyle hamleler yerine daha kaliteli içerikler çekmesi gerekiyor. Lokasyon bazlı engelleme olayının nasıl çözüleceği bilinmiyor. Muhtemelen bu ilk etapta farklı ülkelerde kullanılan ortak hesaplar için geçerli olacak. Aksi durumda mahalle mahalle konum tespiti yapıp engelleme işi çok zor görünüyor.

Netflix Fiyatı Zamlandı! Dizi İzlemek Lüks Oldu!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu