GenelGüncel Teknoloji HaberleriMicrosoftMobirollerTeknoloji

Microsoft’a Pentagon Darbesi! Zarar Büyük!

Yazılım devi Microsoft, Pentagon ile olan sözleşmesinden dolayı zarara girdi. İki firma arasındaki anlaşma bakın neden iptal edildi?

ABD ordusu Pentagon bugün Microsoft ile bir bulut sözleşmesini feshettiğini açıkladı. Microsoft‘a ağır bir darbe indiren bu hamlenin nedeni ise oldukça ilginç. Amerikan askeri aracı olan Ortak Kurumsal Savunma Altyapısı (JEDI) Bulutu için ve daha geniş bir dijital modernizasyon programının parçası olarak tek bir bulut oluşturmaya yönelik 10 milyar dolarlık sözleşme, 2019 yılında Microsoft’a sunulmuştu. Pentagon’un kararına, bulut bilişim pazarında Microsoft ile rekabet eden Amazon tarafından itiraz edildi.

Pentagon, Microsoft ile 10 milyar dolarlık sözleşmeyi iptal etti

Orduya göre; değişen teknoloji ortamıyla birlikte, uzun süredir ertelenen JEDI Cloud sözleşmesinin artık Savunma Bakanlığı’nın kapasite boşluklarını doldurma ihtiyacını karşılamadığı ortaya çıktı. Pentagon şu anda her iki şirketi de yatıştırma girişimi gibi görünen yeni bir Müşterek Savaşçı Bulut sözleşmesi planlıyor.

Google, IBM ve Oracle dahil olmak üzere diğer büyük bulut sağlayıcılarının seçeneği ile Amazon ve Microsoft ile aynı anda sonuçlanacağına inanılıyor. Orijinal programdan farklı olarak, yeni program 10 yıl için değil 5 yıl için tasarlanmış durumda. Yeni sözleşmenin kaç milyar dolar olacağı ise henüz açıklanmadı.

Pentagon

Microsoft’un önüne taş koyan Amazon, bildiğiniz gibi AWS ile dünya çapında oldukça geniş bir ağa sahip. Amerikan ordusunu da portföyüne eklemek isteyen Amazon, Microsoft’un sözleşmesini tekelcilik gibi kabul ediyor. Bu yılın sonlarına doğru açılacak olan yeni ihale ile bakalım Pentagon’un ağ altyapısı hangi firmaya emanet edilecek.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu