Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknolojiXiaomi

Xiaomi Rakiplerini Saf Dışı Bırakmaya Başladı

Xiaomi telefon pazarında rakiplerini teker teker geriye itmeye başladı. Çinli firma şimdi de Rusya pazarında liderliği eline aldı.

Çin’in en hızlı büyüyen firmalarından olan Xiaomi, dünya çapında rakiplerini geride bırakmaya başladı. Fiyat/performans ürünleri, Redmi ve Poco alt markaları ile gücüne güç katan Çinli firma şimdi de Rusya pazarını ele geçirmeyi başardı. Samsung artık Rusya’da en çok satan marka değil.

Xiaomi Samsung’u geride bırakmayı başardı

Kommersant’a göre, Çinli firma alt markası Poco ile birlikte Haziran ayında ilk kez akıllı telefonların niceliksel satışlarında Rusya’da Güney Koreli dev Samsung’u geçerek ilk sıraya yerleşmeyi başardı. Uzmanlar, Xiaomi’nin konumunun Huawei ve Honor’un zayıflamasının yanı sıra agresif bir fiyatlandırma politikası, başarılı bir ürün yelpazesi ve Rusya lehine malzemelerin yeniden dağıtılması nedeniyle güçlendiğine inanıyor.

7-13 Haziran tarihleri ​​arasında Çinli dev akıllı telefonları Rusya pazarının yüzde 33,2’sini oluşturdu. İkinci sırayı yüzde 31,5 ile Samsung alırken, üçüncü sırayı pazarın yüzde 13,5’ini Apple aldı. Honor ve Huawei sırasıyla pastadan payını sadece yüzde 3,3 ve yüzde 1 alabildi. GFK’ya göre, yılın ilk beş ayında Samsung, Rusya akıllı telefon pazarının birim bazında yüzde 33.3’üne sahip.

MTS, Samsung‘un ikinci çeyrek için birim satışlarında hala ilk sırada olduğunu iddia ediyor. Aynı zamanda Xiaomi, Citylink’te uzun süredir birinciliği elinde tutuyor.

Çinli firma Rusya’da yüzde 30’a varan indirimler sunarak rakiplerinin önüne geçmekte büyük avantaja sahip. Ayrıca fiyat/performans konusunda da rakiplerinden çok ileride yer alıyorlar.

Elektronik alanında bağımsız bir uzman olan Arkady Markaryan; “Parasal olarak, Samsung, Rus akıllı telefon pazarında lider olmaya devam ediyor. Ayrıca, Google hizmetlerinin resmi olarak onaylanan yeni akıllı telefonlara geri dönmesiyle aynı zamanda Honor’un konumunun önemli ölçüde iyileşebileceğine inanılıyor. Huawei, kendi işletim sistemi Harmony OS 2.0’ı geliştirirken, Rusya pazarında çeşitli cihaz kategorilerini de piyasaya sürüyor.” ifadesini kullandı.

Xiaomi
Xiaomi

Xiaomi’nin yükselişi önümüzdeki yıllarda da devam edecek gibi görünüyor. Özellikle kamera tarafında yaptığı iyileştirmeler ile ismindene söz ettiren firma, 2022 yılına bomba gibi bir giriş yapabilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu