Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriSamsungTeknoloji

Galaxy S8 sızdırıldı, telefon farklı görünüyor!

Mobil dünyasının güvenilir bilgi kaynaklarından Evan Blass (namı diğer @evleaks) kullanıcıların merakla beklediği amiral gemisi telefon Galaxy S8’in yeni bir fotoğrafını yayınladı. Ön ve arkadan görünen telefonun daha önce Galaxy S serisi telefonlara hem benzediğini hem de benzemediğini söylemek mümkün. Popüler sızıntı kaynağı editörlüğünü yaptığı venturebeat sitesinden ek olarak Galaxy S8 hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Galaxy S8 ekran ve tasarım

S8, son iki jenerasyon Galaxy S serisi telefon gibi metal kasa ve cam arka yüzeye sahip olacak. Samsung’un akıllı telefonlarda vazgeçilmezlerinden olan fiziksel home butonu yeni modelde yer almayacak. Daha önceki iddialar parmak izi tarayıcısının ekran altına gömülü olacağı şeklindeydi, ancak son görüntü parmak izi tarayıcısının arka bölümde kamera yanına taşındığını gösteriyor.

Galaxy S8
Galaxy S8

Kaynağa göre iki farklı S8 modeli geliyor. Küçük ekranlı versiyonda 5.8 inç, büyük modelde ise 6.2 inç ekran yer alacak. Home butonun kaldırılması, kavisli kenarlar ve alt-üst çerçevelerin ince tutulması yeni Galaxy S serisi telefonların ekran/kasa oranı itibariyle rekabetçi olacağını gösteriyor.

Mart sonunda çıkış yapması beklenen telefonların işlemci biriminde pazara bağlı olarak Snadpragon 835 (Çin ve Amerika) ve Exynos 8895 yer alacak. Daha önceki gelişmeler Galaxy S8 modellerinde 8 GB RAM’in yer alacağını iddia etse de, Evan Blass’a göre telefonlarda 4 GB RAM ve artırılabilir 64 GB dahili depolama yer alacak. S8 Plus modelinin ise bellek tarafında farklılık gösterip göstermeyeceği şimdilik bilinmiyor. Ancak Samsung, Galaxy Note 7’de olduğu gibi S8 serisi modellerin de 6 GB RAM / 128 GB depolama versiyonunu tanıtılabilir.

Diğer özellikler

S8’de 3.000 mAh, S8 Plus’ta 3.500 mAh büyüklüğünde piller yer alacak. Pil kapasiteleri büyüyen ekran boyutları göz önüne alındığında eleştirilebilir, ancak kaynağa göre yeni nesil donanımlar CPU ve GPU tarafındaki performans artışının yanında %20 oranında enerji verimliliği sağlıyor.

Telefonların kamera birimleri ise f/1.7 lense sahip 8 megapiksel ön ve 13 megapiksel arka şeklinde olacak. S8 Plus modelinde çift kameranın yer alacağı konuşuluyor. Ancak şunun altını çizmekte yarar var; Samsung ve birçok üretici portre modunu zaten tek kamera ile kullanıcılara sunabiliyor.

Telefonların alt kısmında USB Type-C bağlantı noktası ve 3.5 mm kulaklık girişi yer alıyor. Özellikle kulaklık girişinin olması birçok kullanıcıyı rahatlatmıştır. Android 7.0 Nougat işletim sistemiyle çıkış yapacak telefonda Bixby isimli bir sanal asistan yer alacak. Samsung, S8 serisi modellere sanal asistanı devreye koyacak bir fiziksel botuna yer verecek. S8’in tasarımı ve muhtemel özellikleri hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

 

>> İlginizi çekebilir; Beş yeni Sony Xperia telefon geliyor!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu